Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ujeta v neskončnosti

Objavljeno: Ponedeljek, 09.10.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
IMG_6395

Avtorja razstave med Lorberjevo (levo) in direktorico muzeja Černelič Krošljevo

V Galeriji Posavskega muzeja Brežice je v petek, 6. oktobra, potekala otvoritev razstave slikarke Vesne Davidović in fotografa Antona Vučajnka, članov Likovne družine KD Franc Bogovič Dobova. Razstavo sta naslovila Ujeta v neskončnosti.

Omenjeni lep in zanimiv kulturni dogodek sodi v interdisciplinarno razstavo Štirje elementi: 1 – Voda, ki predstavlja vodo v povezavi z različnimi zvrstmi premične kulturne dediščine ter ponuja mnoga razmišljanja in dopolnjevanja. Tako tudi tokratna razstava, ki je nastala kot rezultat sodelovanja z regijskimi in lokalnimi ustvarjalci, je ob pozdravu povedala v. d. direktorice muzeja Alenka Černelič Krošelj.

Vesna in Toni sta na temo vode ustvarjala pod mentorstvom mag. umetnosti Zorana Pozniča. Toni razstavlja fotografije ujete vode oziroma/maternice prasveta, Vesna pa je slikala/ nanašala barve na platna na isto temo, vendar ne preslikave Tonijevih fotografij, pač pa ujetost svojih čustvenih tokov. Projekt Voda sta si ustvarjalca zamislila spomladi, ga predložila v. d. direktorice, ki ga je sprejela. Tema je bila zahtevna, vendar sta v projektu uživala in upata, da bodo tudi obiskovalci uživali v neskončnosti njune vode.

Strokovno besedo je dal Maks Davidović, za promocijsko gradivo je poskrbela Iva Davidović, za glasbeno vzdušje pa s petjem in igranjem kitare Adrijana Lorber.

N. J. S., foto: PMB
 
« Nazaj na seznam
»