Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Globokem gostili Prešernovke

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
V Globokem gostili Prešernovke

Kulturno društvo Globoko je v petkovem večeru pripravilo skupni koncert domačega ženskega zbora z gostjami - Prešernovkami iz Šibenika. Prešernovke delujejo že 10 let, sestavljajo pa ga Slovenke, ki živijo v Šibeniku in domačinke. Pobudo za druženje in skupen večer je dal mentor globoških pevk Franc Kene, da bi pevski skupini tako začeli z izmenjavo obiskov.

"Ženski pevski zbor Globoko je v še ne letu dni delovanja pokazal kar izredno vnemo in nam priredil že nekaj nastopov tako doma in tudi izven krajevne skupnosti", je dejal predsednik KD Globoko Ivan Hriberšek.

Dan po koncertu so se pevke obeh skupin družile, si ogledale posavski muzej te grad Pišece . V popoldanskem času so se jim pridružili še ostali člani našega kulturnega društva, ki ga sestavljajo še ljudski pevci in lovski pevski zbor, in skupaj nadaljevali piknik pri lovski koči v Globokem. Druženje je potekalo v prijetnem vzdušju.

V nedeljo so zopet obe pevski skupini preživeli dan skupaj in to na 41 .Taboru v Šentvidu pri Stični. Po treh dneh skupnega druženja je vez med pevkami postala toliko trdna, da naslednje leto naše pevke potujejo v Šibenik, je še dejal Hriberšek.S. V.

Foto: KD Globoko

« Nazaj na seznam