Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V osrčju Kozjanskega parka od 13. avgusta mini pregledna razstava umetniških del Marije Mojce Pungerčar

Objavljeno: Petek, 03.08.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
03

Prava Runotova volna – lisica iz leta 2016 (foto: Nada Žgank)

Sredi slikovite soteske Bister graben, v osrčju Kozjanskega parka, bo od 13. do 29. 8. 2018 potekala manjša pregledna razstava umetniških del Marije Mojce Pungerčar. Razstava bo na ogled na domačiji Kokotovih, na naslovu Kozje 3 v Kozjem. Odprtje razstave bo v ponedeljek, 13. avgusta, ob 16.00. V kozjanskem okolju se bo umetnica predstavila z izborom del, za katere je značilno ukvarjanje s tekstilom in ročnimi deli.

Na kozjanski razstavi bodo na ogled dela, ki niso bila ukradena, ter izdelki, kot so lisica, tangice in rožni venec iz pasje in mačje dlake, gobelini in drugo iz projektov Socialdress - Socialna obleka (2006-2015), Prava Runotova volna (2016) ter Predvideno je prehodno obdobje (2017). Pungerčarjeva bo pripravila tudi dve delavnici, na katerih bodo lahko udeleženci ustvarjali s pasjo in mačjo dlako ter se tako bolje povezali z domačimi živalmi. Otroci v spremstvu odraslih bodo lahko izdelali kolaže z dodatkom pasje in mačje dlake, mladostniki in odrasli pa se preizkusili v filcanju pasje in mačje dlake. Dlako svojih hišnih ljubljencev, izčesano z glavnikom ali krtačo, lahko udeleženci prinesejo s seboj ali pa uporabijo tisto, ki jo bo priskrbela avtorica razstave.

Marija Mojca Pungerčar je leta 1989 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, leta 2001 pa magistrirala na San Francisco Art Institute v ZDA. Živi in deluje v Ljubljani.

Povezava na več informacij o razstavi in avtorici: http://www.3via.org/trivia/?p=1984.

R. R.
 
« Nazaj na seznam