Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vtisi poletja brežiških likovnikov

Objavljeno: Sobota, 08.09.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC01313
Člani Društva likovnikov Brežice so v četrtek, 6. septembra, v avli brežiškega mladinskega centra postavili na ogled likovna dela in razstavo poimenovali »Vtisi poletja«.

Predsednica društva Kristina Bevc je ob odprtju povedala, da so likovniki želeli predstaviti svoje stvaritve, ki so nastale v poletnih mesecih, z razstavljenimi deli pa so hoteli ohraniti vse svoje bogate in ljube spomine na poletje. Ker so ustvarjalci kot ljudje različnih nagnjenj, so tudi spominski motivi različni.
DSC01307
Z njimi gledalce popeljejo na morje, v hribe, v senčne motive ob rekah in v gozdovih in ker je poletje čas žetev in spravil na kmetijah, zrelih travnikov in pisanih cvetic, so motivi kot nalašč »za vsakega nekaj«. Dela so upodabljali v akrilnih in oljnih barvah na platnu, drugi so se spet odločali za grafično ustvarjanje.

Svoje poletne vtise so ponudili Kristina Bevc, Vlado Cedilnik, Helena Frešer, Sonja Kostanjšek, Marija Kukovica, Olga Piltaver, Rado Romih, Vladka Sumrek, Jože Šterk, Alenka Venišnik, Metka Vimpolšek in Antonija Žener, z dinamično plesno točko pa se je otvoritvi priključila plesalka Tjaša Oštir iz Plesnega društva Imani. Bevčeva je še spomnila, da so do konca septembra na ogled »grafične izpeljanke« v avli Upravne enote v Brežicah.

N. J. S.
« Nazaj na seznam