Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z božično-novoletnimi koncerti v zadnje ure leta

Objavljeno: Petek, 27.12.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
0H7A0037
Kolektiv Glasbene šole Brežice je po tradiciji zadnje ure leta sklenil s tremi božično-novoletnimi koncerti.

V nedeljo, 15. decembra, so veliko dvorano v Termah Čatež , po pogledu sodeč, poleg domačinov napolnili gostje term, ki so srčno uživali v predvajanem glasbenem repertoarju vrhunskih glasbenikov brežiške Glasbene šole, ki sestavljajo orkestre in vokalno skupino Solzice.
0H7A0159

Da si želijo stopiti v mogočne glasbene čevlje tudi sedanji učenci Glasbene šole Brežice, so to potrdili tudi učenci naše šole in sicer v četrtek, 19. decembra, ko smo jih spremljali v 19 točkah na glasbilih in v petju. Točke so pripravili s profesorji-mentorji, mladi glasbeniki so bili za izvedbe nagrajevani z aplavzi, ko je bilo nemogoče odmisliti, koliko truda, volje in vztrajnosti je bilo vloženo tako s strani učencev kot mentorjev, z neločljivo podporo staršev. Koncert je potekal v dvorani Glasbene šole.
2I8A0187

Božično-novoletno poslastico so v dvorani šole nato ponudili nekdanji učenci brežiške Glasbene šole, ki je potekal v ponedeljek, 23. decembra.  Z izbranim programom so se predstavili in navdušili Eliška Škaler (petje, klavir); Robert Petan (kitra, petje); Maja Weiss (petje, spremljava na kitari Robert Petan, pri klavirju prof. PierinaCavaliere Mršić); Tea Jeličić (klavir- 1. letnik Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost Graz, mentorica  prof. dr. Zuzana Niederdorfer); Marcel Slakonja (bas, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, 2. letnik, mentor prof. Janko Volčanšek, pri klavirju prof. P. C. Mršić); Karlo Kočnar (kitara, Kraljeva akademija za glasbo London, mentor prof. Michael Lewin); Lara Rimac (mag. glasbe, violina, Akademija za glasbo Zagreb, mentorica prof. Susanna Yoko Henkel, pri klavirju prof. P. C. Mršić) ter Janez Hrastovšek (pozavna, Codarts Rotterdam) in Lenart Rožman (saksofon, Prins Claus Cons. Groningen). Spremljali so ju Miha Koretič – kitara, Dejan Hudoklin – bas kitara in Jakob Avsenak – bobni.  Sicer pa mentorja profesorja Ilja Reijngoud in Miguel Martinez.

N. J. S., foto: Foto Rožman
« Nazaj na seznam
»