Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključili z bralnim projektom

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Zaključili z bralnim projektom Knjižnica Brežice je zaključila z bralnim projektom Kristjanov knjižni nahrbtnik 2008/2009. Gre za bralni projekt, ki ga organizira knjižnica v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami brežiške občine. Projekt je prvič zaživel v šolskem letu 2005/2006, zdaj se je iztekel že četrtič. Za vse pridne bralce, od vrtičkarjev do tretjega razreda, so pripravili dve prireditvi, s katerima so se zahvalili sodelujočim šolam in mentoricam podelili priznanja za osvojen Kristjanov knjižni nahrbtnik. Priznanja malčkom razdelijo nato v skupinah, vsi tisti, ki so sodelovali pod kategorijo „ostali" pa prevzamejo priznanja v Knjižnici Brežice.

Za pridno branje in ustvarjanje risbic na temo prebranega je letos priznanje osvojilo 480 otrok - oziroma kot je na sredini prireditvi dejal knjižničar Drago Pirman, le dva manj kot lani - so male bralce nagradili tudi s predstavo Kokostars, v izvedbi gledališla KU-KUC.V projektu so letos sodelovali otroci posameznih skupin vrtcev Artiče, Bizeljsko, Brežice, Globoko, Dobova in Kapele ter otroci prvih treh razredov osnovnih šol Artiče, Bizeljsko, Brežice, Cerklje ob Krki in Velika Dolina.

Projekt vzpodbuja družinsko branje in družinski obisk knjižnice, pa tudi povezovanje med knjižnico, vrtci in šolami. Branje knjig otrokom in pogovori ob njih so bogata dota, ki jo lahko starši poklonijo svojim otrokom. S.V.

« Nazaj na seznam
»