Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Znali so čudovito drugače

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Znali so čudovito drugače Nocoj je bilo v dvorani brežiškega Prosvetnega doma glasbeno vzdušje, saj je Glasbena šola Brežice pripravila koncert, ki so ga poimenovali Znamo tudi drugače. Ob navdušenju obiskovalcev so v spletu dvaindvajsetih glasbenih točk koncertirali Kristian Lanšček, Robert in Darko Petan, Gregor Hotko kot zasedba 4 moški.com, Primož Novosel na diatonični harmoniki, klavir štiriročno sta zaigrala Jon Krajic Tomin in Lara Planinc, ansambel flavt pa Ana Horžen, Hana Čosić, Lorena Rovan, Leda Krošelj, Filip Strajnar, Patricija Petelinc, Manca Fifnja, Lea Hrastovšek, Kaja Blažinč in Tjaša Ban ob spremljavi Daniela Ivše na harmoniki. na sinthesizerju, kvartet kitar pa v zasedbi Gašper Kodrič, Martina Stipič, Karlo Kočnar, Berislav Cerinski. Z glasom je prireditev popestrila Jala Vene ob klavirski spremljavi Katarine Molan. Na harmoniko je zaigral tudi Jure Juratovec, trio kitar pa so oblikovali Elena Lazarova, Žana Zorko in Rok Ilovar. Zasedba Posavski kvartet Kekec je muzicirala z Nastjo Galič, Svjetlano Mulc, Alenom Predaničem in Saro Žibert, nastopil je tudi harmonikarski ansambel, nato pa še glasovno Petra Uršič ter na klavirju Špela Avsenak.

Na tolkalih so zaigrali Mark Jeršič, Matija Medvešek, Brigita Zupančič, Nejc Rožman, Anže Rožman in Goran Gorše, zapeli so Gašper Derenda, Katja Pinterič in Kaja Omerzu, zaplesale pa so mažuretke Nika Hribar in Maja Novak, v kitarskem duetu pa sta zaigrala Kristian Zidarič in Simon Roguljič. Na klavirju se je predstavila Mojca Ban, zapela je Andreja Barič ob klavirski spremljavi Pierina Cavaliere Mršića, klavir so štiriročno zaigrali Aleksandra Račič in Karolina Vegelj Stopar, skupaj sta zapela Tjaša Zidanič in Jana Erjavec, spremljala pa sta ju na klavirju Kristjan Račič in na tolkalih Goran Gorše. Manjkal ni niti hišni ansambel GŠ Brežice na harmoniki Vinko Ferenčak, na kitari Lojze Ogorevc, s kontrabasom Dragutin Križanić, na baritonu Jure Urek, na trobenti Janez Zupančič in s klarineti Jožica Zupančič, Igor Požar in Tomaž Zevnik. Big band pa je spremljal solistko Majo Weiss.

Vezni tekst je pripravila Danica Avšič, prireditev sta povezovala Anja Urek in Matevž Derenda.

Program pa so pripravili Anita Veršec, Niko Ogorevc, Karolina Vegel Stopar, Adriana Stažić, Sanja Rebić Gašparlin, Berislav Cerinski, Darija Stanović, Tomislav Vrandečić, Svjetlana Mulc, Daniel Ivša, Špela Avsenak, Goran Gorše, Marjetka Podgoršek Horžen in Miran Petelinc.

M. K. M.

Nekaj fotografskih utrinkov nastopajočih:

 

« Nazaj na seznam