Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Desetletnica brestaniško-senovsko-koprivniškega zbora

Objavljeno: Torek, 23.04.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo
_DSF5883 (2)
Na sončno nedeljsko popoldne, 14. aprila, je otroško-mladinski pevski zbor župnij Brestanica, Senovo in Koprivnica obeležil 10 let delovanja s prvim samostojnim koncertom "Slavimo življenje s pesmijo"

Zbor že od samega začetka kot zborovodkinja vodi Tatjana Kukovičič, z vodjo instrumentalnega sestava Anjo Kozinc, ki je s svojo sestro Klaro Drstvenšek pripravila priredbe pesmi. Sodobna krščanska glasba je napolnila brestaniško baziliko Marije Lurške in zbrane napolnila z dobro voljo in sporočilom koncerta, da je vsak dan dar in priložnost, da slavimo življenje s pesmijo. Na praznovanje so povabili glasbene prijatelje, s katerimi so že sodelovali ob različnih priložnostih in tako predstavili pestrost svojega repertoarja, zapel je tudi sam gospod župnik Tomaž Šojč.
_DSF5898

Za konec je zborček razkril še manjšo skrivnost, in sicer umetniško ime – Brestaniški slavčki. Tako so Brestaniški slavčki s pravo torto velikanko proslavili lepih 10 let glasbenega udejstvovanja in se zahvalili vsem, ki jih podpirajo, predvsem pa so se zahvalili Gospodu in sveti Ceciliji in se priporočili za v prihodnje.
 
Vir: Brestaniški slavčki, foto: Anže Škoda
« Nazaj na seznam
»