Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Decembrski obisk prostovoljk DU Brežice v Domu starejših občanov Brežice

Objavljeno: Petek, 16.12.2016    Rubrika: Lepa leta v Posavju Bralci pišejo
DSC04228
V decembrskem predprazničnem in prazničnem obdobju že tradicionalno prostovoljke DU Brežice obiščejo stanovalce Doma starejših občanov Brežice. DU Brežice organizira ob tem priložnostno razvedrilno prireditev za vse stanovalce doma. Ta dejavnost je del programa društva "Starejši za starejše"DU Brežice, ki ga vodi članica Anica Kalin.

V petek, 9.12.2016, se je v prenapolnjeni dvorani Doma starejših občanov zbrala množica stanovalcev doma, osebja doma in veliko članov DU Brežice.  Predsednica DU upokojencev Brežice Jožica Sušin je stanovalce doma pozdravila in izrazila prepričanje, da so v novem, prijetnem okolju doma v dobrih rokah. Zaželela jim je v novem, 2017. letu, predvsem obilo zdravja in jih spodbudila k življenjskemu optimizmu.

Sledil je kulturno-zabavni program. Najprej so zaplesale ob spremljavi harmonike plesalke folklorne skupine DU Brežice, ki jih vodi Milka Cizelj. Sledil je živahen in pester nastop dijakov Gimnazije Brežice, ki so s petjem, recitiranjem, igranjem na inštrumente (harmonika, kitara, citre, tamburica) in plesom razveselili starostnike doma. Le-ti so se z veseljem pridružili v skupnem prepevanju starih, vsem znanih lepih ljudski pesmic in napevov. Dogodek je obiskal tudi sveti Miklavž. Dijaki so stanovalcem zaželeli veliko sreče, zdravja in veselja v novem 2017.letu. Dijake je kot njihova mentorica spremljala  gimnazijska profesorica Zdenka Grubič. Vodja brežiškega doma starejših občanov se je dijakom in ostalim nastopajočim za izviren in prisrčen program zahvalila, vsem prisotnim gostom ter stanovalcem doma pa zaželela vse dobro v novem letu. 

Prostovoljke društva so stanovalce doma  razveselile s simboličnimi darili, ter obiskale tudi tiste prebivalce doma v sobah doma, ki na skupni prireditvi, zaradi zdravstvenih razlogov, niso mogli biti prisotni. Prireditev je je potekala v veselem in sproščenem vzdušju, stanovalci doma pa so nastopajoče nagradili z navdušenim aplavzom.

Saša Pohar
« Nazaj na seznam
»