Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V radeški občini Tomaž Režun brez protikandidata

Objavljeno: Ponedeljek, 21.11.2022    Rubrika: Lokalne volitve Redakcija
T. Rezun, volitve

Kandidat za župana Tomaž Režun s somišljeniki in v družbi Tanje Fajon, predsednice SD, v vasi Močilno

Potek lokalnih volitev za župana je v radeški občini mirno spremljal edini kandidat Tomaž Režun. Kljub temu da je bil edini kandidat, se je srečeval z občankami in občani na terenu, kjer je v pogovoru sprejel marsikatero pobudo po dodatnih ureditvah za izboljšanje kvalitete življenja v občini, ki se razvija v turistično zanimivo destinacijo.

»Drage Radečanke in Radečani, v novembru, kot tudi seveda prej, smo radi prihajali med vas, se z vami pogovorili ter skupaj z vami iskali najboljše možne rešitve. Želimo si delati dobro še naprej, za Radeče, za nas vse! Naj se naša uspešna zgodba nadaljuje,« je dejal na eni izmed prireditev, »biti radeški župan mi je bilo v preteklih dveh mandatih v veliko čast.« Strankarski kolega in dober prijatelj Tomaža Režuna, gospodarski minister Matjaž Han pa: »V naši občini Radeče o sodelovanju ne samo govorimo, temveč sodelovanje in dialog tudi živimo.«

V 16-članskem Občinskem svetu Občine Radeče v mandatnem obdobju 2022-2026 so sedem mandatov osvojili kandidati stranke Socialni demokrati (SD): Tomaž Režun, Alenka Bervar, Janez Prešiček, Marija Imperl, Dušan Podlesnik, Drago Klanšek in Nada Bervar; pet sedežev si je zagotovila Zveza za napredek Radeč in radeškega območja (ZA-R), izvoljeni so bili: Zoran Čulk, Breda Šuligoj, Rok Zahrastnik, Anja Gospodarič in Urška Renko; stranko Nova Slovenija - Krščanski demokrati (NSi) bosta zastopala Miran Prnaver in Tomaž Novak, Slovensko demokratsko stranko (SDS) pa Peter Mlakar in Helena Bregar Šramel. V primerjavi z mandatnim obdobjem 2018-2022 ima v novem sestavu občinskega sveta lista SD sedež manj, sedež več pa ZA-R, ostala mesta pa ostajajo nespremenjena. 13 svetnic in svetnikov si je že pridobivalo kilometrino v prejšnjem mandatu, trije svetniki pa bodo novinci.

S. R., foto: osebni arhiv T. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

11.11.2020 | Redakcija

Popestritev jedilnika z ribami

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače