Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

20. Knapčev pohod v Krmelju

Objavljeno: Petek, 27.12.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Redakcija
knapcev pohod krmelj (4)

S Knapčeve tržnice

Otroci vrtca, učenci OŠ Krmelj in vsi zaposleni smo se z velikim navdušenjem pripravljali na dvajseti Knapčev pohod z lučkami. Ko sta si dan in noč podala roke, so zagorele prve lučke, obiskovalci pa so si ogledali predstavo z naslovom Lučka v izvedbi vzgojiteljic.

Pohod je otvorila ravnateljica OŠ Krmelj, Gusta Mirt, ki je s prižigom prazničnih luči na šoli in vrtcu obiskovalcem razsvetlila pot, škrat Knapec pa je dodal povabilo v svojo pravljično vas. Krajši pohod je popestril ples snežink. Ob prihodu nam je Robert Erjavec izrekel dobrodošlico in nas skupaj z učiteljico Renato Mlinarič ob zvokih praznične glasbe popeljal v kratek kulturni program. Na
knapcev pohod krmelj (1)

Otroci so se tudi z veseljem fotografirali s škratom Knapcem

Knapčevi tržnici so bili na ogled in v dobrodelne namene postavljeni izdelki otrok vrtca in učencev OŠ Krmelj, zelišča gospe Mili Majcen in pekovske dobrote lokalnih žena. Dogodek je postal še bolj čaroben, ko so z neba priplesale prve snežinke, mi pa smo se ogreli s toplim čajem in kakavom, okrepčali pa s knapovskim soncem in »fanikochnom«. Otroški smeh se je razlegal iz Knapčeve hiše, kjer so se otroci fotografirali s svojim junakom Knapcem, ki ga vsako leto nestrpno pričakujejo, in z gozdnimi živalmi, škratovimi najboljšimi prijatelji.

Dogodek smo lahko izpeljali s pomočjo donatorjev, ki se jim iskreno zahvaljujemo. V otroških očeh nam je s skupnimi močmi uspelo prižgati iskrice veselja in sreče, vsem pa nam bo ostal spomin na pravljični 20. Knapčev pohod.

Sanja Štefanič, vzgojiteljica
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

22.06.2020 | Mladi Posavci poročajo

Glasbeni festival v Pišecah

30.06.2020 | Mladi Posavci poročajo

E-twinning projekt In your shoes (V tvojih čevljih)

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Putrh, banka in puhalnik

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače

24.05.2019 | Sporočilo

60 let Ljudske univerze Krško