Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

50-letnica šolskega čebelnjaka in čebelarskega krožka na OŠ Jurija Dalmatina

Objavljeno: Petek, 26.04.2024    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Redakcija
DSC_1087

Skupinska fotografija vseh, ki so in še sodelujejo pri čebelarskem krožku na OŠ Jurija Dalmatina Krško.

V sredo, 24. aprila, je bilo na OŠ Jurija Dalmatina v popoldanskem času v športni dvorani živahno kot v čebeljem panju, saj je potekala prireditev ob 50-letnici šolskega čebelnjaka in čebelarskega krožka.

Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo, ki je bila posvečena prvi mentorici na naši šoli, gospe Minki Zupančič, in delo pri krožku nekoč in danes.  Čebelarski krožek danes že skoraj 30 let vodi mentorica, ga. Suzana Pacek.

DSC_1027

Mentorica čebelarskega krožka Suzana Pacek

Gostje so ustvarjali v številnih delavnicah, se posladkali z medenimi dobrotami, rokovali z maskoto čebelico Sivko in Sivkico ter spoznali marsikaj zanimivega o čebelah. Sledil je program, kjer so nas obiskale čebelice in čebelarji – seveda le v igri – in nas naučili o življenju čebel. Učenci so zapeli, zaplesali, zaigrali, z glasbo pa nas je razveselil nekdanji krožkar, g. Benjamin Šoln, s skupino Cik cak.

DSC_0945

Prijeten in vsebinsko dovršen dogodek je občinstvo pospremilo z bučnim aplavzom.

Program so z govorom obogatili gospa ravnateljica Valentina Gerjevič, župan Mestne občine Krško g. Janez Kerin, mentorica ga. Suzana Pacek, predsednik Čebelarskega društva Krško g. Janko Božič, predsednik Čebelarske zveze Krško in podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije g. Anton Urek ter nekdanji ravnatelj iz OŠ Pišece g. Martin Dušič.

Izvedeli smo veliko novega o zgodovini krškega krožka. Ponosni smo, da smo del tako velike čebelarske zgodbe.

Suzana Pacek z mladimi čebelarji, foto: A.K.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

12.07.2024 | Mladi Posavci poročajo

Hellcats se gredo hladit na Finsko

ne spreglejte