Časopis za pokrajino Posavje
9.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ajla Muminović postala državna prvakinja na tekmovanju v tehniki prodaje na Ptuju

Objavljeno: Sreda, 26.04.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Sporočilo
Ajla z mentorico

Ajla Muminović z mentorico prof. Mojco Ogorelc

Letošnje 44. državno tekmovanje v tehniki prodaje je potekalo 19. aprila 2023 na Šoli za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Šolskega centra Ptuj. Sodelovalo je 13 šol s 96 tekmovalci, ki so se pomerili v spretnosti prodajanja in trženja.

Tekmovalci so lahko nastopili v osmih kategorijah, in sicer živila, kozmetika, konfekcija, obutev, barve-laki, veliki gospodinjski aparati, mali gospodinjski aparati ter športna oprema. Tekmovanje je potekalo v ptujskih trgovinah Mercator, DM, Mana, Intersport, Mercator tehnika in Alpina. Vsak tekmovalec je žrebal izdelek, ki ga je moral prodati ocenjevalni komisiji, ta pa ga je ocenila glede na sprejem kupca, postrežbo in zaključek.

Naši dijaki 3. letnika so se na tekmovanje skrbno pripravljali več tednov na realnih prodajnih mestih v NC Intermarket Brežice in v Intersportu v Krškem. Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem prodajalcem in poslovodjem, ki so nam pomagali s svojimi nasveti in »skrivnostmi« tehnik pospeševanja prodaje.
Tekmovalci

Vsi dijaki SIC Brežice so se odlično izkazali. Na različnih prodajnih področjih so svoje prodajne veščine pokazali David Bozhidarovski, Albiona Gashi, Fatjona Gashi, Alen Matić, Ajla Muminović in Saša Omerzel.

Najbolje se je odrezala Ajla Muminović in zasedla 1. mesto na prodajnem področju konfekcija pod mentorstvom prof. Mojce Ogorelc.

Skupaj so naši dijaki osvojili kar dve zlati in tri srebrna priznanja. Iskreno čestitamo vsem tekmovalcem, saj smo ponovno dokazali, da smo odlična šola z izjemnimi dijaki na področju trgovske dejavnosti.

Naši dijaki so naš ponos!

Mentorici: Urška Senica in Mojca Ogorelc
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

04.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Okrogla miza na SIC Brežice

08.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Morski pozdrav iz Seče

04.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Švedski dan na SIC Brežice

09.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Vse najboljše, gospod Slavko Omerzo! 90 jih ima!

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje

18.07.2019 | Redakcija

Hiša iz lesa, slame in gline

19.05.2020 | Oglas

Igrače