Časopis za pokrajino Posavje
16.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Aktivni dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta na SIC Brežice

Objavljeno: Ponedeljek, 27.12.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
20211202_130552
Strokovno izobraževalni center (SIC) Brežice že peto leto aktivno sodeluje v evropskem programu in projektu EPAS - Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. V letošnjem šolskem letu smo na šoli izvedli že veliko raznolikih aktivnosti v okviru programa.

Skupaj z našimi aktivnimi dijaki ambasadorji smo uredili evropski kotiček ter ga dekorirali z jesensko in božično-novoletno dekoracijo. Izvedli smo tri nagradne igre in tri ustvarjalne izzive, ki so povezani z značilnostmi Evropske unije. Pri pouku pa so se naši dijaki seznanili z delovanjem in organizacijo Evropske unije.
20211223_105634

Tik pred božičem je naše dijake v evropskem kotičku, med glavnim odmorom obiskal in razveselil Božiček, ki nam je prinesel polno vrečo daril, malo pa je še preveril znanje dijakov o poznavanju Evropske unije. Veseli smo bili, da so naši dijaki pokazali zelo veliko znanja o Evropski uniji.

V decembru pa so naše dijakinje ambasadorke pridno izdelovale angelčke, ki smo jih podarili vsem našim profesorjem in zaposlenim na šoli in podjetjem, s katerimi sodelujemo v okviru projekta, ter jim zaželeli vesel božič in srečno novo leto.

Zahvaljujemo se vsem podjetjem in organizacijam za praktična darila ter prijetno sodelovanje: Predstavništvu Evropskega parlamenta v Sloveniji, Inu Brežice d. o. o., Kovisu Brežice d. o. o., Komunali Brežice d. o. o. in Občini Brežice.

Vsem vam želimo vesel božič in srečno novo leto 2022.

Ekipa dijakov in profesorjev projekta EPAS na SIC Brežice
Koordinatorica projekta in programa EPAS na SIC Brežice, prof. Mojca Ogorelc
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

03.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

​Z znanjem do lepote

14.05.2022 | Mladi Posavci poročajo

Na obisku pri Posavskem obzorniku