Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Aktivno državljanstvo s policisti Policijske postaje Brežice

Objavljeno: Torek, 30.05.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
3
Na Strokovno izobraževalnem centru Brežice smo v letošnjem šolskem letu v sodelovanju s Policijsko postajo Brežice prvič izvedli izjemno poučne aktivnosti za naše dijake v okviru vsebin aktivnega državljanstva z vidika preventive in zaščite mladostnikov. Vsebinsko zasnovo izvedbe aktivnosti smo za dijake načrtovali in oblikovali skupaj s predstavniki policijske postaje. Naši dijaki so predstavljene vsebine zelo dobro sprejeli, jih z velikim zanimanjem spremljali ter pohvalili izjemno kakovostno predavanje in odlične predstavitve.

8
Na predavanju so predstavniki policijske postaje in kriminalistične policije dijake seznanili z delovanjem policije in Policijske postaje Brežice. Skupaj smo si ogledali prostore policije, primere delovanja in varovanja policije. Dijake je zelo navdušila demonstracija iskanja eksploziva s psom. Poseben poudarek na predstavitvi in predavanju pa smo dali varovanju mladostnikov na spletu ter preprečevanju različnih kaznivih dejanj, v katere so vključeni mladostniki.

Dijaki so se seznanili in spoznali, kako se morajo obnašati na spletu, nevarnosti in kazniva dejanja, kako se zaščititi pred zlorabami osebnih podatkov, kako varno komunicirati na spletu ter varno uporabljati socialna omrežja. Prav tako so dijaki spoznali organizacijo in preventivni pomen policije za naše življenje, varovanje in pomoč državljanom.

Policijski postaji Brežice se zahvaljujemo za izjemno poučno predavanje, zanimive predstavitve in strokovno sodelovanje pri izvajanju učnih vsebin aktivnega državljanstva za naše dijake.

Mojca Ogorelc, profesorica aktivnega državljanstva
Strokovno izobraževalni center Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

25.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

Skrb za zdravje v Pišecah

22.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Z Adijem Smolarjem v novo bralno leto

02.10.2023 | Mladi Posavci poročajo

Gibajmo za dobrodelnost