Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan Zemlje na OŠ Koprivnica

Objavljeno: Četrtek, 23.04.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
m2
Učenci tretjega razreda OŠ Koprivnica smo dan Zemlje praznovali tako, da smo imeli v sredo, 22.aprila, naravoslovni dan. Kot se za mlade učenjake spodobi, smo se zjutraj najprej primerno izobrazili.

Veliko znanja o primernem ravnanju z odpadki, recikliranju in o varovanju narave, že imamo. Toda naše znanje smo obnovili in nadgradili s poučnimi risanimi filmi. Učiteljica nam je naložila aktivnosti, ki so bile vezane na naravo. Ustvarjali smo slike iz naravnih materialov, opazovali naravo, poslušali zvoke, objeli drevo, se preizkusili v posebnih položajih telesa, ki so nas spominjali na dele narave - (drevo, slap, riba, cvet, zvezdica) in naravi v meditaciji poslali najlepše želje in hvaležnost. Nismo pozabili tudi na recikliranje ter na umetniško sliko Zemlje iz vesolja. Utrinki našega ustvarjanja so vidni na fotografijah.

Sošolec Miha je ob koncu dneva učiteljici poslal takle odziv: " Danes je bil pa res fajn dan! 🌞 Vsi smo uživali, hvala za aktivnosti! Meditacija, bingo v naravi, opazovanje, poslušanje, ustvarjanje, joga, slikanje in reciklaža polomljenega tovornjaka. Da ne pozabim, v gozdu smo pobrali tudi celo vrečo smeti!"

Učiteljica je na svoje učenjake zelo ponosna in upa, da smo bili zvečer vsi zadovoljni, narava in mi. ❤

Učenci 3. razreda OŠ Koprivnica in učiteljica Nataša Dular
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte