Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

Dnevi dejavnosti na daljavo zanimiv izziv za pišeške učence

Objavljeno: Sobota, 04.04.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
gozd29.
Na OŠ Maksa Pleteršnika so učitelji razredne stopnje (Katja, Romana in Matjaž) pripravili tri zanimive dneve dejavnosti na daljavo za učence od 1. do 5. razreda.

V sklopu kulturnega dneva so si učenci ogledali risanko Shrek, nato pa pisno in likovno ustvarjali na temo pravljic in pravljičnih junakov (risbica, lutka, izdelek iz gline …). V sklopu športnega dneva so se po ogrevanju s pomočjo youtube posnetka odpravili v okolico hiše, gozda, si pripravili poligon (poudarek na plezanju, poskokih, premagovanju ovir, kotaljenju …),
šd9
za konec pa izdelali igro Kača in jo odigrali s svojimi domačimi. Naravoslovni dan pa je bil namenjen gozdu, bontonu v njem, spoznavanju gozdnih živali, drevja. Ko je bila teorija osvojena, so se učenci s pomočjo staršev (ali pa čisto sami) lotili izdelave bivaka, risbic v naravi (uporaba vejic, kamenčkov, listja, maha …), za zaključek pa so nabrali še tri cvetlice/manjše rastline in izdelali herbarij.

Da so uživali, nam ni treba posebej poudarjati, več povedo spodnje fotografije. Predvsem pa smo zelo veseli, da živimo na vasi, blizu gozda, Gabernice, zato lahko vse proste dneve preživimo na svežem zraku. Hkrati pa se moramo zahvaliti našim učiteljem in gospe ravnateljici Nuški Ogorevc, ki za nas pripravljajo zelo zanimive izzive.

Veliko sonca in pozitivne energije pošiljamo tudi ostalim učencem naše občine.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

30.06.2020 | Mladi Posavci poročajo

E-twinning projekt In your shoes (V tvojih čevljih)