Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Drugošolci izdelovali papirnate rože

Objavljeno: Sreda, 15.03.2017    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Redakcija
izdelava papirnatih roz - leskovec sola (2)

Mentorice izdelovanja papirnatih rož

13. marca smo v sodelovanju s KD Leskovec pri Krškem izvedli delavnico »IZDELAVA PAPIRNATIH ROŽ«. Delavnico so vodile gospe iz skupine za ročna dela, ki deluje v okviru sekcije za ohranjanje kulturne dediščine (SOKD).

S svojimi spretnimi rokami, zagnanostjo in veliko znanja so nam bile v veliko pomoč in poduk novih veščin Helena Prevolšek (vodja skupine), Nives Kodrič, Slavica Koprivnik in Karolina Cizerle. Delavnico smo izvedli v vseh treh drugih razredih. Material za izdelavo rož je prispevalo kulturno društvo, gospe pa svoj prosti čas in delo v želji in upanju, da kulturna dediščina tudi v bodoče ne bo odšla v pozabo.

V imenu OŠ Leskovec pri Krškem se zahvaljujemo vsem izvajalkam delavnic in domačemu kulturnemu društvu za podporo in sodelovanje. Upamo in želimo si, da bi tudi v bodoče našli skupne interese in dejavnosti, ki bi prispevale k takemu sodelovanju, ki se nam zdi zelo pomembno tako na področju ohranjanja kulturne dediščine kakor tudi na področju medgeneracijskega sodelovanja.

Učiteljice Klavdija Mirt, Marta Kink in Eva Kink Žerjav 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

18.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

Uvod v bralno sezono na OŠ Adama Bohoriča Brestanica

25.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

Skrb za zdravje v Pišecah

22.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Z Adijem Smolarjem v novo bralno leto