Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Druženje nekdanjih in sedanjih delavcev šole v Pišecah

Objavljeno: Četrtek, 09.01.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
upokojenci5
V torek, 7. 1. 2020, smo imeli na šoli posebne goste, kajti obiskali so nas sedaj že upokojeni delavci, ki so nekoč službovali na naši šoli.

Po uvodnem pozdravu ravnateljice Nuške Ogorevc je sledil kratek kulturni program, v katerem so nastopili: harmonikar Nejc, citrarka Ana, Erik in Doris iz gledališkega kluba, otroška prepevalnica (mentorica Romana Žnideršič) in mladinski pevski zbor (mentor Dejan Jerončič). Sledilo je kosilo in čas za klepet sedanjih in nekdanjih delavcev OŠ Maksa Pleteršnika. Razpoloženje je bilo odlično, na šolskem hodniku je bilo slišati precej smeha, tudi petja, kar pomeni, da so vsi uživali v skupnem druženju.
upokojenci10

 
Šolska novinarka Pika Skrivalnik pa je naredila kratek intervju z dvema upokojenima delavkama in izvedela naslednje:
Milena Dušič je 8 let delala na šoli, pomagala je v kuhinji in bila čistilka. V kolektivu so se lepo razumeli, z veseljem je urejala šolo in opravljala svoje delo. Zelo rada se vrača v šolo. Zdaj, ko je upokojena, rada dela na svojem vrtu in njivi, si pridela veliko stvari, hkrati pa je aktivna tudi na športnem področju, je voditeljica skupine, ki deluje pod okriljem Šole zdravja.

Ana Glimm je bila učiteljica razrednega pouka 20 let, najprej 5 let, potem pa se je leta 1973 vrnila in poučevala vse do leta 1988. V šoli je uživala. Otroke je imela zelo rada, jih učila igrati šah, plesati folkloro … Z  veseljem nas še pride obiskat. V pokoju gleda TV, bere, zaradi težav z zdravjem ne more več tako skrbeti za vrt. A je polna optimizma.
 
Čeprav vseh upokojenih delavcev šole učenci ne poznamo, nas veseli, da se radi vračajo v našo šolo in pohvalijo naše delo. Se že veselimo njihovega obiska naslednje leto.
 
Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

22.06.2020 | Mladi Posavci poročajo

Glasbeni festival v Pišecah

30.06.2020 | Mladi Posavci poročajo

E-twinning projekt In your shoes (V tvojih čevljih)

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj

06.08.2019 | Redakcija

Trgovska dejavnost v Posavju raste

04.04.2019 | Oglas

Kako opremiti otroško sobo?