Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ekipa RoboBoS iz Bistrice ob Sotli bo predstavljala Slovenijo na prestižnem robotskem tekmovanju v Ameriki

Objavljeno: Sreda, 29.03.2017    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_2099
Ekipo RoboBos iz Osnovne šole Bistrica ob Sotli sestavlja 6 učencev ter mentorja David Žuraj in Stane Dragovan.

Na Osnovni šoli Bistrica ob Sotli že pet let uspešno deluje interesna dejavnost Robotika, v kateri smo priložnost za izpopolnjevanje svojega znanja našli tehnično nadarjeni in za tehniko motivirani učenci, ki se vsako leto udeležujemo tudi različnih robotskih tekmovanj.

Letos smo bili zelo uspešni na FIRST LEGO League regije Adria, na kateri je sodelovalo 84 FLL ekip (55 slovenskih, 16 srbskih in 13 hrvaških). Uvrstili smo se v finale in dosegli izjemen uspeh, saj smo postali prvaki v kategoriji TEHNIČNI INTERVJU (Robot Design), laično povedano najboljši mladi inženirji konstruktorji, ki so razvili in konstruirali mehansko dovršenega robota, ki je trden, učinkovit in zmožen opravljati naloge FLL izziva.

9. marca 2017 smo kot državni pokalni zmagovalci prejeli iz ZDA povabilo, da zastopamo Slovenijo na odprtem svetovnem prvenstvu First Lego League Razorback Invitational, na Univerzi v Arkansasu, v Fayettevillu, kjer se bo od 18. do 21. maja 2017 pomerilo najboljših 72 ekip iz celega sveta.

Naše sodelovanje na tekmovanju v Ameriki ne financira država, zato trenutno zbiramo donatorska sredstva za našo odpravo, ki nam bodo omogočila sodelovanje na tem prestižnem tekmovanju.

Vir: OŠ Bistrica ob Sotli
 
 
« Nazaj na seznam