Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Evropski dan športa in zaključek tedna mobilnosti

Objavljeno: Torek, 27.09.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_1860
V petek, 23. 9. 2022, smo s številnimi aktivnostmi zaključili naš teden, ki smo ga posvetili trajnostni mobilnosti, in hkrati obeležili evropski dan športa.

Ves teden od 19. 9. d0 23. 9. 2022 smo zjutraj hodili v šolo peš ali s kolesi– v Spodnji Pohanci in Dečnem selu je avtobus odložil učence, nekateri pa so do tja prišli že sami peš ali pa so jih odložili starši, in skupaj smo potem nadaljevali pot v šolo. Prva šolska ura je bila resda malce okrnjena, ampak je bilo vredno.
IMG_1871

V petek pa smo obeležili evropski dan športa s številnimi aktivnostmi. Najprej so se učenci od 1. do 5. razreda preizkusili v vztrajnostnem teku okrog cerkve – njihova naloga je bila, da pretečejo razdaljo, kakršno zmorejo, vmes pa lahko tudi malce hodijo, da si odpočijejo. Dosegli so izjemne rezultate – vsi skupaj so pretekli 501 kilometer, zmagovalci pa so bili učenci 4. razreda. Pri cerkvi so učiteljice preverjale, da ne bi učenci izbirali krajše poti, vsak novi krog pa so bili nagrajeni s štampiljko. Na koncu so imeli nekateri res močno »potetovirane« roke. Čestitke prav vsem – res ni mačji kašelj preteči toliko krogov in zavrteti toliko kilometrov.

Učenci od 6. do 9. razreda pa so dan preživeli na kolesu, saj so vsi prevozili 15-kilometrsko traso skozi Volčje in Sromlje nazaj v Artiče, v skupinah tekmovali v športnih igrah na igrišču, za konec pa so se preizkusili v exathlonu, ki sta ga učitelja športa Simona Grubič in Aljaž Leskovar postavila v telovadnici. Nastopilo je 8 učencev, ostali pa so jih glasno vzpodbujali. Absolutni zmagovalec je postal Luka Novak iz 9. b, drugo mesto je zasedel Žiga Ostrelič iz 7. razreda, tretje mesto pa Črt Koštić iz 9. a.
Dan je bil prežet s športom in na koncu smo se vsi strinjali, da bi bilo lahko še več takšnih dni.
 
Novinarji OŠ Artiče
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

24.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Obisk policijske postaje Brežice

27.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

Sodelovali smo s Komunalo Brežice

01.12.2023 | Mladi Posavci poročajo

Naši liki so oživeli