Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gibalno ovirani po mestu in učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško

Objavljeno: Torek, 27.09.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Redakcija
gibalno ovirani in ucenci j.dalmatin po mestu (1)
Učenke 4. razreda OŠ Jurija Dalmatina Krško smo se odzvale povabilu OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško in se v spremstvu učiteljev v času Evropskega tedna mobilnosti, v sredo, 21. 9. 2022, dopoldan, sprehodile po ulicah na Vidmu. Vsi skupaj smo preizkusili, kako je pot po mestu prilagojena gibalno oviranim.

Opazili smo, da je marsikje kakšna ovira, ki se nam na prvi pogled zdi majhna (na primer rob pločnika, cvetlični lonci na pločniku …), ki pa gibalno oviranim lahko predstavlja nepremostljivo oviro. Tudi me smo se imele priložnost poistovetiti z gibalno oviranimi in občutiti, kako je, če se moraš po mestu premikati v invalidskem vozičku, sam ali ob pomoči drugega. V kratkem času smo spoznale nove prijatelje, druženje pa smo zaključili ob klepetu in sladoledu. Druženje nam je bilo zelo všeč in upamo, da ga lahko še kdaj ponovimo.

»Zelo mi je bilo všeč. Izlet z učenci invalidi mi je bil zelo všeč. Upam, da gremo še kdaj. Hvala pa tudi gospe podžupanji, da nam je plačala sladoled. Upam, da bodo popravili pot in da se bodo invalidi lahko mirno peljali čez mesto. – Maja, 4. c«

Učenke 4. razreda: Neli, Saša, Nika, Maja T., Maja K., Špela, Iva, Ana Marisa z učiteljico Ninočko Hajtnik
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki