Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Glasbila iz odpadnih materialov

Objavljeno: Četrtek, 03.12.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Julija Grašak
V osnovni šoli Artiče je bil 19. novembra organiziran tehniški dan na daljavo za vse učence od 6. do 9. razreda. Čeprav je koronavirus preprečil veliko načrtov, tudi šolskih dejavnostih, je tehniški dan v okolici doma potekal nemoteno. 

Ustvarjali so inštrumente iz naravnih materialov, ki so bili zelo različni. Učenci so bili nad izdelki zelo navdušeni, še bolj pa tudi učitelji. 

Ob tem L. K. poroča: Zjutraj sem začela izdelovati glasbilo. Najprej sem poiskala bambusove palice in jih narezala na različne velikosti. Z vrvico sem jih zavezala na palico. Na koncu sem na palico ob straneh naredila 2 luknji in skozi njih sem dala vrv, ki sem jo uporabila zato, da lahko glasbilo nekam obesim.
Lamija


Za novinarsko ekipo OŠ Artiče: Neja Reberšak in Lamija Kurspahić

Izdelek iz odpadne embalaže

Maruša
V sredo, 2. 12. 2020 smo imeli še en tehniški dan na daljavo. Zbudila sem se uro kasneje kot ponavadi, pojedla zajtrk, se uredila ter pričela z delom. Naša naloga je bila, da ustvarimo izdelek iz odpadne embalaže. Naredila sem dva izdelka. Ptičjo hišico ter smrečico. Izdelka sta po vseh nevšečnostih in preprekah izpadla odlično.

Za novinasrki krožek OŠ Artiče: Maruša Kodrič
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte