Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gospa Corbie Phillips na obisku pri mladih pišeških novinarjih

Objavljeno: Ponedeljek, 17.04.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
corbie3

Člani novinarskega krožka OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na druženju z gospo Corbie Phillips

V ponedeljek, 17. aprila, je pišeške novinarje obiskala gospa Corbie Phillips, ki že 7 let s partnerjem Andyjem živi v Pišecah, v Orehovcu. Po 12 letih bivanja v Londonu sta si zaželela življenja nekje na podeželju, na svoji manjši kmetiji, in ravno to sta čisto slučajno našla pri nas v Pišecah. Živali sicer nimata, le dve muci, imata pa manjši vinograd, sadovnjak, vrt z zelenjavo, travnik in del gozda. Navdušena sta nad razgledi, lepoto narave, živalmi, ki ju obiščejo, zgodovino kraja … in še bi lahko naštevali. Gospa Corbie se je sicer rodila v Južnoafriški republiki, zato nam je veliko povedala o tej državi, podnebju, šolskem sistemu in uniformah, prehrani, športu …

Ker smo bili zbrani vsi novinarji, mlajši in starejši, nam je novinar Tian Ogorevc iz osmega razreda pomagal pri prevajanju. Gospa Corbie se sicer pridno uči slovenščino, za katero pravi, da je res zelo težek jezik. Želela je, da ji tudi mi kaj povemo o sebi, zato smo se odločili, da jo še povabimo medse in se z njo pogovarjamo tudi po slovensko ter ji pomagamo pri učenju.

Gospa Corbie nas je navdušila s svojo pozitivno energijo, prisrčnostjo, nasmehom, svojo karizmo. Draga Corbie, veseli smo, da ste zdaj naša Pišečanka.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki