Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Igrivo podaljšano bivanje na daljavo na OŠ Jurija Dalmatina Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 23.03.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_5464
V ponedeljek, 16. 3. 2020, je šola začasno zaprla svoja vrata zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID19.

Vse nas, tako učitelje kot tudi starše in otroke, »preletavajo« različni občutki. Vsi se sprašujemo, kaj sedaj? Še prejšnji teden smo bili vsi leteči, sedaj pa se je dobesedno življenje ustavilo. Če pogledamo nastalo situacijo z dobre strani, otroci  preživljajo več časa zunaj, v naravi. Temu strmimo tudi učiteljice podaljšanega bivanja, ki vsakodnevno objavljamo »gradivo« za podaljšano bivanje. Gradivo zajemajo predvsem sprehodi v naravi, opazovanje le-te, plesi, poslušanje pravljic, meditacijo, pomoč staršem pri pripravi kosila, reševanje križank, rebusov, risanje senc in pa tudi ustvarjanje. Učenci veselo ustvarjajo in preživljajo sončne dneve zunaj, več pa povedo slike, ki so nam jih poslali in si jih lahko spodaj ogledate.

Podaljšano bivanje, učiteljica Mateja Cizerle

Akademija Lapuh … (OŠ Jurija Dalmatina Krško)

Naša družina je s poukom doma pridno in vestno začela že včeraj zjutraj. Ustanovili smo Akademijo Lapuh, v kateri družboslovne vede pokriva izredna profesorica Karmen Vrtovšnik (pouk pri nas poteka tudi v popoldanskem času, ko mami opravi svoje obveznosti v službi) ter redni profesor Damjan Lapuh, ki pokriva naravoslovne vede.

Že včeraj smo odkrili na spletni strani šole navodila za vsak razred posebej in jih tudi že vestno izpolnili. Danes po planu naprej. Hkrati pa naš ati poskrbi še za dodatne naloge, veliko beremo. Kot dokazilo pošiljamo fotografijo včerajšnjega dne. Danes pa smo uvedli še dodaten predmet, in to je računalništvo, kjer si je Erik odprl svoj gmail naslov (zato njegov naslov tudi kot prejemnik sporočila).

Kot športno aktivnost pa uvajamo delo na vrtu in okolici – se zadržujemo doma, na svežem zraku. Vse pa nadzira rektor maček Smuki, da vse teče brez problemov.

Vse dobro še naprej in ostanite zdravi!

Družina Lapuh  (drugošolec Erik in četrtošolka Ajda)
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače

27.05.2019 | Oglas

Kako hitro do specialista?