Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Karierni dan na OŠ Leskovec pri Krškem

Objavljeno: Petek, 15.10.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Redakcija
karierni dan na soli leskovec pri krskem (3)
Učenci od 6. do 9. razred OŠ Leskovec pri Krškem smo imeli karierni dan – tehniški dan, ko spoznavamo sebe, svoje vrline, želje, sposobnosti in poklice. Kaj smo delali?

Zjutraj smo imeli predstavitev srednjih šol. Predstavili so nam vse oddelke na šoli Sic Brežice na bolj zanimiv način. Po tem smo v računalnici izpolnjevali anketo o naših sposobnostih in na podlagi tega ugotovili, kateri poklici so mogoče primerni za nas. Zadnjo uro pa sta k nam prišli dve gostji, ki sta nam predstavili svoj poklic. Ta dan mi bo zagotovo pomagal pri izbiri srednje šole :)

Lina, 9. a

karierni dan na soli leskovec pri krskem (2)
Vsakemu razredu se je predstavil en poklic. Učenci pa so bili tudi v računalnici, kjer so s pomočjo spletne strani Kam in kako videli, kateri poklici so glede na njihove vrednosti, najbolj primerni. Učencem je bil ta dan všeč. Nekateri pa so omenili, da bi bilo bolj zanimivo, če bi bili še nekaj časa zunaj.

Stela, 8. a 

Karierni dan mi je bil zelo všeč, saj smo spoznali nekaj novih poklicev oziroma možnosti za vpis v srednjo šolo. Predvsem so mi bile všeč dejavnosti iz ETRŠ-ja. Zanimiva in uporabna je bila delavnica pri psihologinji Meliti. Reševali smo vprašanja na temo Kam in kako. Moji odgovori so zelo ustrezali poklicem, ki me dejansko veselijo.  Karierni dan mi je bil v veliko pomoč pri nadaljnjem odločanju o moji poklicni poti in upam, da se bodo takšne delavnice izvajale tudi v bodoče. 

Sara, 9. c


Kariera –kaj je to?

karierni dan na soli leskovec pri krskem (1)
To je lahko naša poklicna pot. Poklic, ki ga bomo morali opravljati celo življenje. Zato je pomembno, da ga pravilno izberemo. Karierni dan je dan, ko starši prihajajo in predstavljajo njihove poklice in povejo, kakšna je bila njihova pot do poklica. V našem 7.c smo imeli začetek pouka 8.20, prišli smo v razred imeli dve uri z našo razredničarko. Igrali smo se različne igrice in naredili svoje osebne mape. Okrasili smo jih tako, kot nas najbolj opišejo, lahko smo tudi kaj narisali. Zunaj so nas pričakali vojaki in nam predstavili različne naloge vojakov. V 1. skupini so si fantje ogledali in prijeli puške, v 2. skupini smo bila dekleta, kjer smo pogledala in se pogovarjala preko različnih postaj. Dekleta smo se še zapeljale z vojaškim avtom. Najbolj nas je presenetilo, ko je kar iznenada priletel helikopter in pristal na šolskem igrišču. Vojaki, ki so prileteli s helikopterjem, so bili zelo prijazni, saj so nam razkazali helikopter in povedali vse o njihovi karieri. Na koncu smo se vsi lahko usedli v helikopter in doživeli zelo posebno in zanimivo izkušnjo. Res je bilo zanimivo, saj se to ne zgodi vsak dan. Hvala Zarjinemu očiju, da je poskrbel za tako lepo presenečenje.

Eva in Zarja, 7. c
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte