Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kulturni dan igrišče za gledališče v OŠ Kostanjevica na Krki

Objavljeno: Četrtek, 25.03.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
2021-03-15 12_23_00-Window
V ponedeljek, 15. 3., se je na naši šoli odvijal kulturni dan, ki je letos potekal v nekoliko drugačni obliki. Namesto da bi se nagnetli na avtobus in se odpeljali v Ljubljano, smo spet sedli pred ekrane.  

V okviru projekta Igrišče za gledališče in v organizaciji Zavoda Bunker smo si ogledali zabavno, interaktivno predstavo Inter - Klepec, ki smo jo sooblikovali tudi učenci skupaj z različnimi umetniki. Vpletali smo svoje ideje, domišljijo in tako še enkrat dokazali, da nam razdalja in varnostni ukrepi ne pridejo do živega.

2021-03-15 12_38_47-
Po predstavi smo po razredih vsak s svojim mentorjem in učiteljem imeli delavnice.  6. razred je z glasbenikom Žigo Golobom ustvarjal zvočne, glasbene vložke. 7. razred je pod mentorstvom Maše Jazbec ustvarjal oglase. V 8. razredu so naredili slike, risbe. Narisal jih je stripar Ciril Horjak po idejah in predlogih učencev. 9. razred pa je z Rokom Kušlanom spoznaval, kako pomembno je razumeti, kar prebereš, da potem v pripovedovanje vpletaš tudi čustva in tako pomembno vplivaš na poslušalčevo razumevanje in simpatičnost same zgodbe.

Nato je vsak razred prispeval svoj del, ki smo ga vadili po delavnicah, in nova predstava je zaživela preko računalniških zaslonov. Seveda ni šlo brez tehničnih zapletov, a popolnost na naši šoli pač ni potrebna za smeh.

Tako to ni bil le navaden kulturni dan, ki ga odpišeš in nanj popolnoma pozabiš. Ne, ta kulturni dan je bil dokaz, da je včasih tudi razdalja za nekaj dobra in da nobena maska ni dovolj velika, da bi zadušila pravi nasmeh.
 
Ema Zagorc, 9. razred
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte