Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kulturni dan (na daljavo) na Osnovni šoli XIV. divizije Senovo

Objavljeno: Sreda, 22.04.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
V času, ko poteka pouk daljavo, na ta način potekajo tudi dnevi dejavnosti. Kulturni dan je bil zasnovan z ogledom predstav Kit na plaži (6. in 7. razred) in Vihar v glavi (8. in 9. razred). Učenci smo dobili tudi učne liste z zanimivimi izzivi. Eden takšnih – pismo junakinji/junaku ali igralki/igralcu predstave.

Draga Barbka!

Moje ime je Domen. Obiskujem 7.a-razred Osnovne šole XIV. divizije  Senovo. Ker so trenutno šole v naši državi zaprte zaradi epidemije, imamo šolo na daljavo.
Danes smo imeli kulturni dan. Po navodilih iz spletne učilnice  sem si ogledal predstavo Kit na plaži, v kateri nastopaš. Predstava mi je bila všeč, ampak sem opazil nekaj, kar me je malo zmotilo. S svojimi sošolci se veliko pogovarjaš preko sporočil na telefonu. To mi ni bilo všeč. Jaz trenutno ne morem videti svojih sošolcev in prijateljev, zato jih še bolj pogrešam. Če bi se znašla v moji situaciji, bi si želela pogovarjati in družiti s prijatelji tako, kot si želim jaz. Trenutno veliko uporabljam telefon, ker imam na njem spletno učilnico. Z učitelji in s sošolci se vidimo preko Zoom konferenc in si pišemo na e-mail. Tak način pogovora mi ni najbolj všeč, ker se je lažje in bolj prijetno pogovarjati tako, da imaš s prijateljem osebni stik.
Želel sem ti povedati, da nam uporaba telefona včasih koristi, če pa je možnost, pa se raje družimo.
Lepo te pozdravljam in upam, da ti bo moj nasvet koristil.

Domen  Zakšek

Pozdravljeni, Rok Kunaver,

sem Svit Lenartič  in obiskujem 7. razred OŠ Senovo. Danes smo imeli kulturni dan. Z domačega kavča smo si ogledali predstavo Kit na plaži, v kateri igrate tudi vi.  Predstava mi je bila všeč. Opazil sem, da ste imeli več vlog. Najbolj mi je bila všeč vaša vloga  športnega učitelja. Ne razumem,  zakaj je predstavi naslov Kit na plaži.
Vem, da ste igralec. Gledal  sem vas že  v  nadaljevanki  Usodno vino  in pred  kratkim še v Najini mostovi. V obeh imate vlogo negativne osebe, vendar mislim, da v resnici niste takšen človek. Gledal sem vas tudi  v oddaji Zvezde plešejo.
V predstavi ste imeli  čisto drugačno vlogo,  bili ste mi zelo všeč. V vsako vlogo, ki ste jo igrali, ste se zelo vživeli. Najbolj ste mi bili všeč v vlogi učitelja, ki je učil šport. Spodbujali ste svoje učence in jih  motivirali.  Najbolj strogi ste bili v vlogi učitelja baleta in sabljanja.
Zelo rad bi vas spoznal in vas povprašal, kakšen je igralski poklic. Želim vam  še veliko dobrih vlog  v predstavah, nadaljevankah in filmih.
Za konec vam bom napisal misel:

Teci torej. Preprosto kot reka.
Od izvira  pa do izliva.
In ne pozabiti, kako so lepa naročja vrb,
kamor skriva pesmice veter,
in so obzorja nedosegljiva.  
 
Svit Lenartič
 


 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

05.04.2024 | Mladi Posavci poročajo

Velik uspeh dijakov SŠ Krško

05.04.2024 | Mladi Posavci poročajo

Razigrana Migarija v vrtcu Leskovec pri Krškem

09.04.2024 | Mladi Posavci poročajo

3. rojstni dan vrtca Senovo