Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kulturni dan na OŠ Artiče obarvan z Batmanom, Beethovnom in Emilom z detektivi

Objavljeno: Petek, 12.02.2021    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
V petek, 5. februarja 2021, smo imeli na Osnovni šoli Artiče kulturni dan. Ker nam trenutne razmere (epidemija Covid-19) ne omogočajo izvedbe kulturnega dne v živo, smo ga izvedli na daljavo. Dan pred izvedbo kulturnega dne sta nam učiteljici poslali navodila za delo.

Ko sem se zjutraj zbudila, sem najprej prebrala napotke. Ob osmi uri zjutraj smo imeli kratko video srečanje z učiteljico, ki nam je dodatno razložila, kaj vse moramo narediti, na kaj moramo biti pozorni in če imamo kakšna dodatna vprašanja. Ko smo končali z video klicem, sem se lotila dela. Naša naloga je bila, da si ogledamo enega izmed treh ponujenih posnetkov. Na izbiro smo imeli 2 gledališki predstavi (Emil in detektivi in Jaz, Batman) in 1 dokumentarno-igrani film (Skrivnosti iz Beethovnove ulice).

Odločila sem se za gledališko predstavo Emil in detektivi. Predstava govori o tem, kako so glavnemu junaku Emilu na vlaku ukradli denar. Skozi celotno zgodbo so se Emil in njegovi pomagači, ki so se poimenovali kar detektivi, trudili skovati načrt, kako bi dobili denar nazaj in dokazali, da je denar res Emilov. Predstava mi je bila zelo všeč, saj me je velikokrat spravila v smeh. Poleg glavnega junaka Emila mi je bila všeč tudi lik Poni (Emilove sestrične), ker je hrabra in zanimiva deklica.

Predstava nam želi povedati, da je denar treba prislužiti pošteno in ne krasti drugim.

Po ogledani predstavi sem se s sošolcema srečala na video klicu. Skupaj smo opravili vse naloge, ki so nam bile dodeljene. Lahko smo reševali kviz v obliki sobe pobega ali pa ustvarjali za literarno-likovni natečaj svoje šole. Bilo je zabavno, a hkrati zahtevno. Po rešenih nalogah pa smo malo poklepetali tudi o nešolskih stvareh.

Nekaj učencev pa je izbralo predstavo Jaz, Batman, ki govori o nasilju in izsiljevanju med vrstniki. V predstavi nastopajoči dobro predstavijo vlogo, ki jo igrajo. Glavni junak Gašper, ki je hotel nasilje in izsiljevanje ustaviti, se je postavil v vlogo Batmana. A se najbrž odločil narobe, ko je želel nasilje ustaviti s še večjim nasiljem, kajti na koncu je bil kaznovan on in ne tisti, ki so s tem začeli.

Kulturni dan mi je bil zelo všeč in mislim, da bi kaj podobnega lahko izvedli večkrat. Spoznala sem, da kljub omejitvam zaradi trenutne situacije lahko s pomočjo tehnologije izvedemo kulturni dan na zanimiv in zabaven način.

Kaja Panjan, Nives Planinšek, OŠ Artiče
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte