Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mlajša skupina oddelka podaljšanega bivanja OŠ Koprivnica pomlad večinoma preživela v naravi

Objavljeno: Četrtek, 22.06.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_20230421_133507
Pomladne mesece smo učenci in učenke mlajše skupine oddelka podaljšanega bivanja večinoma preživeli v naravi, kjer smo ustvarjali, spoznavali živalski in rastlinski svet domače pokrajine v sklopu medpredmetnega povezovanja ter se naučili koristiti darove narave za naše življenje.

Z učiteljico Romano smo najprej nabrali spomladanske cvetlice (trobentice, vijolice, regratovo cvetje, prehlajenke in pljučnik), jih posušili in tako naredili šolski pomladni čaj. Naša radovednost je v času sušenja pomladnega cvetja izzvala še več stvaritev za naše zdravje. Neizmerno smo se razveselili vsakič, ko smo lahko prestopili prag gospodinjske učilnice in tam skuhali bodisi domač regratov bodisi bezgov ali metin/melisin sirup. Med kuhanjem in v slabem vremenu smo si krajšali čas z didaktičnimi, glasbenimi in gibalnimi igrami, ki smo jih izdelali večinoma sami. Trenutno pa našega zadnjega izziva še ni konec, saj čakamo, da zacveti tudi šolska lipa, na njene dišeče cvetove pa že posušeno cvetje bezga za nov šolski čaj.
IMG_20230602_124513


Učiteljica je na nas izredno ponosna, saj smo dokazali, da tudi najmlajši osnovnošolci zmoremo velikokrat presenetiti odrasle in delo opraviti z odliko.

Učenci in učenke 1. in 2. razreda OŠ Koprivnica
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

16.11.2020 | Redakcija

Postrv z zelišči

20.05.2020 | Sporočilo

Skrb za telo in um v objemu narave