Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na PŠ Kapele tudi letos akcija zbiranja za nikogaršnje živali

Objavljeno: Torek, 28.01.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
20200127_101119
Na podružnični šoli v Kapelah, Osnovne šole dr. Jožeta Toporišiča Dobova, je tudi letos potekala akcija zbiranja hrane in drugih nujno potrebnih artiklov za nikogaršnje živali. Akcija je potekala od 13. 1. do vključno 27. 1. 2020.

V času zbiranja so na šoli potekale najrazličnejše aktivnosti na temo Hišni ljubljenčki so naša odgovornost. Tako so nas v četrtek, 23. 1. 2020, obiskali kužki iz šole Po pasje. Kužki so s svojimi lastniki uprizorili pravo predstavo, ki je navdušila učence in otroke iz vrtca. Otroci so imeli možnost stika s kužki ter so se predvsem seznanili s skrbjo in odgovornostjo do živali nasploh, predvsem, kako pravilno pristopiti k psu, ki ga ne poznamo.

20200123_100850
V ponedeljek, 27. 1. 2020, nas je obiskala predsednica Društva za zaščito živali Posavje Damjana Rovan in njena rešenka Viktorija. Obiska smo se zelo razveselili, saj je bila Viktorija nadvse zabavna. Učenci in otroci so jo smeli pobožati. Vsa denarna sredstva in stvari, ki smo jih zbrali, smo predali DZZŽ Posavje.

Čaka nas še obisk terapevtskega psa ge. Simone Tusun, ki bo potekal v prostorih PŠ Kapele v četrtek, 30. 1 2020. Študije namreč dokazujejo, da prinaša stik človeka s psom tako fizične kot psihične prednosti za človeka in ugodno vpliva na delo pri učnih urah: je sredstvo za motivacijo, znižuje napetost, depresivnost, izboljšuje samopodobo učencev, daje občutek sprejetosti in varnosti, pomirja, je čustveni katalizator, izboljšuje in povečuje komunikacijo. Veselimo se obiska psičke Ame.

Hvala vsem, ki ste kakor koli prispevali za lepši dan nikogaršnjih živali, še posebej pa bi se zahvalila naslednjim donatorjem: Sari Krošelj iz Globokega, Primožu Hotku iz Kapel, kmetiji Vašcer Quarter Horses in velika hvala 4. razredu iz centralne šole Dobova z razredničarko Mileno Stojčovski, saj so učenci zbrali zelo veliko hrane in vsega ostalega nujno potrebnega za nikogaršnje živali.

Gabrijela Hauer, vodja PŠ Kapele in hkrati vodja projekta
« Nazaj na seznam
»