Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nepozabno medgeneracijsko druženje v gozdu

Objavljeno: Ponedeljek, 27.05.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Vrtec Podbocje-medgeneracijsko druzenje (2)
Pretekli petek so naše otroke iz skupine Medvedki iz vrtca Podbočje obiskali stanovalci Doma starejših občanov Krško. Skupno druženje je bilo prav posebno, saj smo ga izvedli v gozdu.

Vrtec Podbočje namreč izvaja projekt Gozdni vrtec, katerega cilji so predvsem spodbujanje kreativnosti, radovednosti, sodelovanje in odličnost. Hkrati pa gre tudi za spoznavanje in približevanje k naravi ter razvijanje pozitivnega odnosa do nje.  Projekt gozdni vrtec smo povezali s projektom medgeneracijskega sodelovanja. 
Vrtec Podbocje-medgeneracijsko druzenje (1)
Stanovalci so otrokom predstavili zgodbo Drevo ima srce in jim s tem pokazali, kako pomembno je prijateljstvo in ljubezen, kako pomembna je pomoč ter kako veliko lahko nekomu podarimo že s svojo družbo. Ravno to so občutili otroci v družbi starejših. Po predstavljeni zgodbi so jim tudi otroci zapeli in zrecitirali nekaj pesmic, ki so se jih naučili. Stanovalci so jim v prijetno sproščenem druženju sredi zelenega gozda pripovedovali o časih, ko so bili sami otroci in predvsem o tem kako so se igrali takrat, ko ni bilo toliko različnih igrač, računalnika in televizije.

Otroci so se ob koncu zahvalili za prijetno druženje ter stanovalcem podarili ročno izdelane vazice. Stanovalci pa so za otroke oblikovali majhna drevesca s srcem, ki jih bodo spominjala na ta poseben dan, tudi ko bodo odrasli. Vsekakor bodo največji spomini in pozitivni občutki čudovitega srečanja shranjeni v njihovih srcih. Razšli so se s skupno pesmijo Gradim prijateljstvo.

Tina Cunk, vzgojiteljica
 
« Nazaj na seznam
»