Časopis za pokrajino Posavje
9.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nik Škrlec obiskal OŠ Bizeljsko

Objavljeno: Četrtek, 27.04.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
DSC_0380 [1600x1200]

Prejemniki bralnih značk z Nikom Škrlecem

Na OŠ Bizeljsko je v torek, 25. 4. 2023, potekal kulturni dan, namenjen podelitvi bralne značke. Ker smo tokrat v goste povabili Nika Škrleca, je bilo vse dogajanje tega dne povezano z njim oziroma njegovim delom.

Učenci od prvega do petega razreda so, pod vodstvom svojih razredničark, raziskovali, kdo je Nik Škrlec in s čim vse se ukvarja. Šestošolci, sedmošolci, osmošolci in devetošolci so imeli medrazredno tekmovanje v malih sivih celicah. Pomerili so se v štirih različnih igrah in zmaga je pripadla osmošolcem.

Pripravili smo tudi tekmovanje v igri hitri lončki, kjer so se za zmago borili predstavniki učencev od 4. do 9. razreda. Najhitrejši in najspretnejši med vsemi je bil devetošolec Amell Delić Mehani.
DSC_0115 [1600x1200]

Škrlec je med drugim sestavil Rubikovo kocko.


Sledil je nastop omenjenega gosta. Škrlec je močno pritegnil pozornost učencev, z navdušenjem so ga poslušali, mu sledili in postavljali vprašanja, tudi izzive. V svojem nastopu je otrokom še posebej poudaril, kako pomembna je vztrajnost pri učenju in v življenju.

Nato je sledila podelitev bralne značke vsem tistim, ki jim jo je tudi letos uspelo osvojiti. Nik Škrlec je učencem čestital in jim podelil priznanja. Čeprav bralnost med osnovnošolci upada, se na naši šoli lahko pohvalimo, da je več kot polovici učencev uspelo pridobiti bralno značko. Še posebej smo ponosni na učenca Kiaro Špeljak in Žigo Kovačiča, saj je knjiga njuna prijateljica že vseh devet let šolanja. Prisvojila sta si naziv zlata bralka oziroma zlati bralec.

Kulturni dan so učenci zaključili s sproščenim klepetom in zbiranjem podpisov našega gosta.

Vsem dobitnikom bralne značke in mentoricam še enkrat čestitam.

Tea Berkovič Škof, OŠ Bizeljsko
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

04.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Okrogla miza na SIC Brežice

08.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Morski pozdrav iz Seče

04.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Švedski dan na SIC Brežice

09.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Vse najboljše, gospod Slavko Omerzo! 90 jih ima!

ne spreglejte