Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Njomza Saramati zasedla 3. mesto na državnem tekmovanju v tehniki prodaje v Kopru

Objavljeno: Petek, 26.04.2024    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG_5016
Letošnje 45. državno tekmovanje v tehniki prodaje je potekalo 17. aprila 2024 na Srednji ekonomsko poslovni šoli Koper. Sodelovalo je 15 šol s 105-imi tekmovalci, ki so se pomerili v spretnosti prodajanja in trženja.

Tekmovalci so lahko nastopili v osmih kategorijah, in sicer živila, kozmetika, konfekcija, obutev, barve-laki, veliki gospodinjski aparati, mali gospodinjski aparati ter športna oprema. Tekmovanje je potekalo v koprskih trgovinah Mercator, DM, Synsay, Hervis, Mercator tehnika in Deichman. Vsak tekmovalec je žrebal izdelek, ki ga je moral prodati ocenjevalni komisiji, ta pa ga je ocenila glede na sprejem kupca, postrežbo in zaključek.

Naši dijaki 3. letnika so se na tekmovanje skrbno pripravljali na realnih prodajnih mestih v NC Intermarket Brežice, v Qlandiji ter Hervisu v Krškem. Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem prodajalcem in poslovodjem, ki so nam pomagali s svojimi nasveti in »skrivnostmi« tehnik pospeševanja prodaje.

Vsi dijaki so se odlično izkazali. Na različnih prodajnih področjih so svoje prodajne veščine pokazali Žak Čepin Rebolj, Etijan Hvalc, Gentrit Limani, David Novak, Lucija Rukavina, Njomza Saramati ter Maša Zorič.

Najbolje se je odrezala Njomza Saramati in zasedla 3. mesto na prodajnem področju športna oprema pod mentorstvom prof. Urške Senica.

Skupaj so naši dijaki osvojili 1 zlato, 4 srebrna ter 1 bronasto priznanje. Iskreno čestitamo vsem tekmovalcem, saj smo ponovno dokazali, da smo odlična šola z izjemnimi dijaki na področju trgovske dejavnosti.

Ponosni smo nanje!

Mentorici: Urška Senica in Mojca Ogorelc
Foto: SEPŠ Koper, Mojca Ogorelc, Urška Senica
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

12.07.2024 | Mladi Posavci poročajo

Hellcats se gredo hladit na Finsko