Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Noč s knjigo pod zvezdami v Pišecah

Objavljeno: Petek, 25.05.2018    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
DSC_0667
V torek, 22. 5., je bil na OŠ Maksa Pleteršnika prav poseben dan, saj so učenci prvega in drugega razreda prvič prespali v šoli s svojima učiteljicama Ireno in Mirjano.

Najprej so skupaj skuhali odličen jabolčni kompot, zmešali maso za palačinke, nato pa se pridružili še učencem višjih razredov, ki obiskujejo izbirni predmet astronomija, na predavanju o vesolju, ki ga je imel Sebastjan Jakša iz Krškega. Po zanimivem predavanju so si privoščili večerjo, palačinke in kompot, nato pa je sledilo še sladko presenečenje. Za našega gosta, gospoda Sebastjana, je učiteljica Brigita spekla čokoladno torto, kajti ravno tisti dan je praznoval svoj rojstni dan. Ko se je stemnilo, so se vsi odpravili na igrišče, kjer so lahko s pomočjo teleskopa opazovali luno in ostale zanimive nebesne pojave. Sledil je ogled filma oz. risanke, pravljica za lahko noč, in vsi so se pogreznili v spanec, kajti v sredo jih je čakal čisto navaden šolski dan.
 
Vsi so dejali, da so v šoli preživeli čudovit večer in še lepšo noč, zato komaj čakajo, da se takšni dnevi še ponovijo. Atiji in mamice pa jih tudi niso preveč pogrešali, sicer pa so vse izvedeli iz prve roke, ko so se otroci vrnili domov iz šole.
 
Učenci OŠ Pišece z učiteljicami
Foto: Mirjana Lipej
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

18.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

Uvod v bralno sezono na OŠ Adama Bohoriča Brestanica

25.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

Skrb za zdravje v Pišecah

22.09.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Z Adijem Smolarjem v novo bralno leto

ne spreglejte

04.09.2020 | Sporočilo

Evrosad - zakaj k nam?