Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obisk Unescovih ambasadork iz Benetk v Pišecah

Objavljeno: Sreda, 24.05.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
b6
V torek, 23. maja, smo imeli na šoli poseben dan, saj sta nas obiskali Jing Fang in Francesca Bampa iz Unescovega urada v Benetkah. Štiri dni sta gostji Kozjanskega parka, k nam pa jih je pripeljala Ema Jevšnik, kajti pišeška šola pridno sodeluje v projektih, ki jih pripravlja Kozjanski park. 

Trenutno sodelujemo v njihovem projektu, povezanim s suhimi travniki. Želeli sta videti, katere Unescove projekte in aktivnosti izvajamo na naši šoli. Ker je bil pogovorni jezik angleščina, smo se kot vodiči preizkusili Tian, Aleks in jaz, Barbara. Po uvodnem programu, v katerem so se predstavili naši mladi folkloristi in zborček, in nagovoru gospe ravnateljice Nuške Ogorevc smo ju popeljali po šoli, jima predstavili naše tabore, projekt Moder stol, igrico Postrizi Maksovo frizuro, izdelavo herbarija, šolski vrt, učilnico na prostem, Alejo lesenih skulptur  …
b19
Tudi v vrtec sta pokukali in bili navdušeni nad vsem, kar sta videli in doživeli. Po kosilu smo se pozdravili, kajti odšli sta na ogled repnic, mi pa si želimo, da obdržimo stike in še kdaj v goste dobimo tako zanimive goste.

Barbara Bradač, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Foto: Nej Bizjan, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

04.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Okrogla miza na SIC Brežice

04.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Švedski dan na SIC Brežice

ne spreglejte