Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Otroci iz Najdihojce Dobova na obisku Policijske postaje Brežice

Objavljeno: Ponedeljek, 28.11.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Redakcija
vrtec najdihojca na PP Brezice (1)

Otroci iz Najdihojce so se spoznavali s policijskim delom

V začetku novembra so otroci najstarejše skupine iz vrtca Najdihojca Dobova z vzgojiteljicami obiskali Policijsko postajo Brežice. Sprejel nas je policist Boris in nas povabil na ogled prostorov postaje. Razkazal nam je prostor, kjer sprejemajo klice, prostor za pridržanje kršiteljev, sobo za sestanke, sobo za videonadzor meje in garažo s policijskimi avtomobili.

vrtec najdihojca na PP Brezice (2)
Gospod Darko Turk nam je predstavil delo policijskih psov in kako ti sodelujejo s policisti. Otroke je najbolj zanimal prostor, kjer priprejo ljudi, ki kršijo zakone in predpise. Bili smo tudi v sobi za videonadzor državne meje. Prav tako smo si z zanimanjem ogledali policijska vozila in preizkusili, kako je sesti v policijski kombi, marico.

Otroci so ob ogledu postaje pridobili nova znanja o delu policistov. Skupaj smo ugotovili, da so policisti prijazni in da je njihova naloga pomagati ljudem. V imenu vrtca se za sodelovanje zahvaljujemo Policijski postaji Brežice, še posebej policistu Borisu Radanoviču, ki nam je na zanimiv in razumljiv način predstavil prostore postaje ter delo in naloge policistov.

Vir in foto: Petra Čančer
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki