Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Otvoritev 20. mednarodnega UNESCO tabora v Pišecah

Objavljeno: Torek, 22.10.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
ponedeljek2
V ponedeljek, 21. 10. 2019, je svoja vrata na široko odprl že 20. mednarodni Unesco tabor, tokrat pod naslovom 20 LET TKEMO NITI ZA TOPLO STRAN SRCA.

ponedeljek17
Letos namreč praznujemo 20 let vstopa OŠ Maksa Pleteršnika Pišece v svetovno mrežo UNESCOVIH šol in prav toliko let organiziranja mednarodnih taborov. Za domačo šolo bo to hkrati projektni učni teden. Odločili smo se narediti izbor najbolj uspešnih delavnic iz prejšnjih let, jih nadgraditi oziroma reciklirati. Prednost dajemo alternativnim učnim pristopom, ki vključujejo zunanje okolje kot učni prostor, uporabo sodobne tehnologije, somentorstvo domačih in gostujočih učiteljev, izkustveno učenje, aktivno povezanost s krajem. Tudi letos je z nami 18 šol. Poleg sosednjih so se nam znova pridružili učenci in dijaki iz Pančeva, Sente, Kragujevca, Novega Sada, Buj, Tenj.

Na današnji otvoritvi, ki je potekala v Domu Pišece in sta jo vodili Lana in Timeja, pod mentorstvom učiteljice Tanje Plevnik, smo pogledali malo v preteklost vseh taborov, nato pa na oder povabili šole iz tujine, da se nam predstavijo na svoj način. Po uvodnem pozdravu gospe ravnateljice Nuške Ogorevc in glavne koordinatorice tabora Urške Tomše smo zamigali ob rock glasbi, nato pa se zavrteli na ritme Golice. Sledila je še selitev v šolsko jedilnico na pokušino vseh jedi, ki so jih prispevale ne le domače gospodinje, temveč tudi ostale šole, udeleženke letošnjega tabora. Tako smo tudi letos uživali ob odlični hrani, pogovoru z udeleženci in že tkali prve niti prijateljstva do toplega srca.

Naj zaključimo z besedami glavne koordinatorice tabora na šoli Urške Tomše: »Na letošnjem taboru ne želimo, da izkusite samo novo doživetje, odlično hrano, nova prijateljstva. Želimo, da izkusite našo prijaznost, srčnost in pripravljenost za vse. Upamo, da bomo v tem tednu uspeli uresničiti kombinacijo vsega in da bomo skupaj prepletali niti še za naslednjih 20 let.

Samo topli, sočutni ljudje znamo občutiti prave stvari. Zato smo srečnejši in to nas dviguje nad nadpovprečne. Zakorakajmo torej pogumno v še en nepozaben tabor.«

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

17.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

Leskovški kino pod zvezdami

24.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Obisk policijske postaje Brežice

27.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

Sodelovali smo s Komunalo Brežice

20.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Otroci za varnost v prometu v artiškem vrtcu