Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Palčki kuhamo bučno juho

Objavljeno: Nedelja, 19.11.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Kuhanje bučne juhe, 25.10 (48)
V skupini Palčki smo v teh dneh prav posebno uživali v jesenskem ustvarjanju. Da bi zaključili ta čudovit projekt, smo se odločili za nekaj posebnega - skupno kuhanje bučkine juhe! Prvi dan smo se vsi skupaj zbrali in napisali slikovni recept za pripravo te okusne juhe. Otroci so s svojimi ustvarjalnimi idejami prispevali svoj delež k receptu in tako smo skupaj ustvarili prav poseben recept. Naslednji dan pa je bil čas za kuhanje! Otroci so se veselo lotili nalog - rezali so bučo, lupili in rezali krompir. Skupaj smo vse narezano dali v velik lonec, ga zalili z vodo ter postavili na štedilnik. Medtem ko se je juha počasi kuhala, smo povabili gospo ravnateljico in tehnični kader, da se nam pridružijo pri okušanju naše juhe. Vsi skupaj smo se usedli za mizo, polno dišeče bučkine juhe, in si le-te z velikim veseljem privoščili. Otroci so bili ponosni na svoje delo in so z užitkom jedli juho, ki so jo skupaj ustvarili.

Kuhanje bučne juhe, 25.10 (8)
Bili so navdušeni nad tem, kako spretno so rezali bučo, drugi so uživali v vonju, ki se je širil po vrtcu med kuhanjem, spet drugi pa so bili presenečeni nad tem, kako zanimivo je sodelovati pri ustvarjanju recepta. Ob deljenju teh izkušenj so se otroci še bolj povezali med seboj in se skupaj veselili uspeha, ki so ga dosegli s svojim skupnim delom.

Takšne izkušnje nam omogočajo, da se otroci naučijo sodelovati, deliti in izražati svoje občutke. V vrtcu Palčki si prizadevamo, da bi otroke spodbujali k medsebojnemu povezovanju ter izražanju svojih misli in čustev.

Zapisala: Nuša Jug, dipl. vzg.
Fotografirala: Maja Vidmar, vzg.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

17.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

Leskovški kino pod zvezdami

24.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Obisk policijske postaje Brežice

27.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

Sodelovali smo s Komunalo Brežice

20.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Otroci za varnost v prometu v artiškem vrtcu

ne spreglejte

23.02.2022 | Ne spreglejte

Kako v spomladansko čiščenje?

17.02.2023 | Bralci pišejo

​Včeraj in danes Blagovnice Brežice