Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pišece zamenjali za Novo mesto in uživali

Objavljeno: Četrtek, 24.10.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
druženje4
Unesco sreda, 23. 10., je bila namenjena ekskurziji v Novo mesto. Tja smo se odpravili vsi učenci OŠ Maksa Pleteršnika Pišece od 6. do 9. razreda in vsi naši gostje Unesco tabora. Ko smo prispeli do Srednje šole za gostinstvo in turizem, smo doživeli topel sprejem, nato pa nas je nekaj njihovih učencev popeljalo po Novem mestu.

Ogledali smo si Mestno hišo, stara mestna vrata (v njih so trije kipi pomembnih osebnosti), cerkev in stari mestni trg. Po malici smo tam odigrali našo igro ŽIVI ČLOVEK NE JEZI SE, ki so jo včeraj naredili naši učenci v eni od delavnic. S seboj smo imeli tudi tri modre stole, ki so prav tako nastali v eni od delavnic. Najprej so jih učenci pobarvali v modro, nato pa jih popisali z besedami v različnih jezikih. Stole smo podarili Mestni občini Novo mesto. Ker nas je v Pišecah že čakalo kosilo, smo se morali posloviti in se vrniti domov. Popoldne smo bili prosti, zato smo se lahko malo bolj posvetili našim gostom in jih popeljali malo naokoli ali pa se preprosto družili z njimi. Dan je bil spet čudovit, obsijan s soncem.

Poleg fotografij z ekskurzije dodajamo še nekaj fotografij torkovega druženja pod kozolcem, kjer smo se učenci, starši, gostje družili s člani turističnega, vinogradniškega in kulturnega društva. Ti so nam tudi nekaj zapeli, domačin Marko Preskar pa je zaigral na harmoniko.

In že je tu četrtek … Pomemben dan, kajti ob 17. uri imamo slavnostno akademijo, kamor ste povabljeni tudi vi, dragi novinarji, ki pridno objavljate vse naše članke.

Pika Skrivalnik, 6. razred OŠ Pišece
« Nazaj na seznam