Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pišeška učiteljica Rut Zlobec z zahvalo Društva Slovencev Kredarica

Objavljeno: Četrtek, 16.07.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
rut1

Rut Zlobec (levo) in ravnateljica Nuška Ogorevc

Učiteljica slovenščine Rut Zlobec, ki je vrsto let poučevala slovenščino na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, zdaj pa že nekaj let uči slovenščino člane Društva Slovencev Kredarica iz Novega Sada, se rada vrača domov, vedno pa zavije tudi v pišeško šolo na kratek klepet ali obisk. Tokrat je presenetila gospo ravnateljico Nuško Ogorevc s posebno zahvalo. Ob tem pa zapisala naslednje:

»Najprej se v imenu mojih učencev, udeležencev iz Društva Slovencev Kredarica Novi Sad, Srbija, in v svojem imenu zahvaljujem za gostoljubnost, lepa doživetja in možnost, da so naši rojaki lahko občutili utrip slovenske šole in kraja na taboru Premikamo meje.

Odprtost in povezovalnost naše šole sta med Slovenci v Srbiji znani že več let, letos se zanju posebej zahvaljuje Društvo Slovencev Kredarica Novi Sad - poslalo je zahvalo naši dragi Nuški Ogorevc, ki vedno z veseljem in nesebično pomaga rojakom iz tujine.

Najlepša vam hvala tudi za vso pomoč in podporo pri dop. pouku slovenščine na daljavo za učence v Srbiji. Veliko mi je pomenil šolski modem za internet, ki mi je omogočil kakovostno povezavo in spremljanje video konferenc naše šole prek Zooma. Zavedanje, da v posebnih okoliščinah nisem ostala sama, mi je res veliko pomenilo. Čeprav smo si učitelji iz tujine pomagali z gradivi, je bila vaša pomoč, pomoč domače šole neprecenljiva. 

Za moje učence je bila zelo spodbudna ideja Urške Tomše ob Noči knjige z zbiranjem lepih misli - z veseljem so zapise vrstnikov iz Pančeva prevedli v slovenščino, misli udeležencev iz Pišec pa v srbščino. Zame osebno pa je bila posebno bogata izkušnja video literarnega večera ob Noči knjige z OŠ iz Pančeva in gosti in zanjo sem posebno hvaležna Davidu Križmanu in Tanji Plevnik. Hvala tudi Matjažu Vrešaku za hitro odzivnost in pomoč pri povezovanju v Zoomu in Teamsu, ter vsem sodelavkam in sodelavcem za vse primere dobre prakse ...

Dragi vsi, HVALA VAM še za polno drugih stvari, s katerimi ste me obogatili in sem delčke tega lahko prenesla svojim učencem - otrokom, mladostnikom in odraslim. Ostanite tako srčni, uspešni in povezani. In kot sem enkrat napisala Nuški - daleč sijete. Pa spočijte se.

Lep pozdrav, hvaležna Rut«

A tudi Rut ni odšla praznih rok od nas, gospa ravnateljica Nuška Ogorevc ji je namreč podarila nekaj izvodov Maksovih novic, našega šolskega glasila, na katerega smo zelo ponosni, zelo pa nas veseli, da bodo o nas brali v slovenskem jeziku tudi njeni učenci v Srbiji.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

04.12.2020 | Mladi Posavci poročajo

Pišeški dan kulture v znamenju Maksa in Franceta

03.12.2020 | Mladi Posavci poročajo

Glasbila iz odpadnih materialov

ne spreglejte

20.02.2020 | Sporočilo

Ribja jed na domačem krožniku

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito