Časopis za pokrajino Posavje
7.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pišeški malčki so gostili malčke iz Mavrice

Objavljeno: Četrtek, 10.10.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Redakcija
vrtec pisece (11)

Vrtečani ob ruženju fižola

Obstajajo spomini, ki nas vedno spravijo v dobro voljo in nam na obraze pritegnejo nasmeh.Eden takšnih je zagotovo naš jesenski »Pišeški dan«, ki smo ga preživeli skupaj: otroci iz Vrtca Mavrica in otroci iz Vrtca Pišece. Malčki iz Vrtca Mavrica so v megleno jutro pripotovali z avtobusom. V Pišecah so jih pričakali otroci, sonce in slamnati gospod »Jesenko«.

Gospod Jesenko je bil slabe volje, zato smo se odpravili peš do izvira Gabernice. Tam smo prisluhnili legendi o deklici, ki je pasla krave na KAZNARICAH. Ooo, kako zanimivo je bilo. Otroci so v svoji domišljiji že »videli« roge in kito las v vodi. Ob vodi smo pot nadaljevali do mlina. Tam smo ob toplih sončnih žarkih prisluhnili žuborenju vode in opazovali, kako se mlinsko kolo vrti, vrti ...

vrtec pisece (4)

Pišeški in brežiški malčki na poti k mlinu

Bili smo radovedni, ali je naš gospod Jesenko postal boljše volje, pa smo se odpravili nazaj proti vrtcu. In res, gospod Jesenko nas je pričakal nasmejan. Kako tudi ne bi, saj je zraven bila tetka Jesen, vsa obdana s suhim listjem in jesenskimi dobrotami. Povabila nas je, da se preizkušamo v ličkanju (kožuhanju) in ruženju koruze, ruženju suhega fižola, trenju in čiščenju orehov, vse po domače – po Pišeško. Kot se to tudi spodobi, po opravljenem delu smo se posladkali s finimi orehovimi štručkami in pleteničkami.

Kaj naj še rečemo? Fotografije vam bodo pričarale delček naših nepozabnih Pišeških trenutkov. Bilo je to čudovito srečanje in druženje dveh vrtcev.

Otroci in vzgojiteljice Vrtca pri OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam