Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pišeški učenci obeležili kulturni praznik

Objavljeno: Torek, 11.02.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Redakcija
V ponedeljek, 10. 2., smo imeli učenci OŠ Maksa Pleteršnika Pišece prav poseben dan. Zelo zanimiv ponedeljek, namenjen kulturi. Učenci od 5. do 9. razreda smo bili razdeljeni v 4 delavnice. V prvi smo se spremenili v pesnike in ustvarjali haiku poezijo. V drugi smo se podali na potep po kulturnih znamenitostih Pišec in tako obiskali cerkev, pokramljali z gospodom župnikom, obiskali pokopališče, Pleteršnikovo domačijo, kjer nas je sprejel nekdanji ravnatelj gospod Dušič

V tretji delavnici je bil poudarek na glasbi, kajti Prešernove pesmi smo uglasbili v rap, pop in narodnozabavni različici. Učenci 6. razreda pa smo kulturo povezali s pripravo jabolčnega štrudlja. Obiskali smo gospodinjo Milko Plevnik in z njeno pomočjo pripravili res okusen štrudelj. Po kosilu smo se vsi predstavili v jedilnici in dobili velik aplavz, hkrati pa vsi povedali, da smo se imeli res kulturno zabavno.

Najmlajši učenci pa so obiskali Posavski muzej Brežice, si ogledali nekaj zelo zanimivih razstav, pokramljali z vodičem Boštjanom, občudovali Viteško dvorano, nato pa ustvarjali v dveh delavnicah, z Boštjanom lepili črepinje, z Anjo pa izdelovali medaljone. Na koncu pa jih je čakalo še eno presenečenje. Preoblekli so se lahko v viteze. In tudi najmlajši so vsi v en glas dejali, da je bil to en res poseben dan, ki bi ga še z veseljem ponovili. A hkrati obljubili, da se bodo trudili kulturno obnašati vse dni v letu. Hvala vodstvu in sodelavcem PMB za pomoč pri izvedbi grajske pustolovščine.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

22.06.2020 | Mladi Posavci poročajo

Glasbeni festival v Pišecah

30.06.2020 | Mladi Posavci poročajo

E-twinning projekt In your shoes (V tvojih čevljih)

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!