Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Plesna ura malo drugače na OŠ Jurija Dalmatina Krško

Objavljeno: Četrtek, 09.04.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Slika 8.r
Zaradi koronavirusa nimamo pouka in zato tudi ne plesnega izbirnega predmeta. Učiteljica Nina Trantura pa je iznašla način, kako bi vseeno potekala ura, da bi se videle.

Na mail nam je poslala link za aplikacijo Zoom. Skoraj vse plesalke smo se zbrale v petek, 27. 3. 2020, ob 12.00. Najprej smo se skupaj ogrele, potem pa smo pričele plesati. Preko Zooma se je bilo zabavno videti, saj smo lahko kar direktno odgovarjale na vprašanja in jih seveda tudi postavljale. Ura je potekala skoraj tako kot v šoli. Meni je bilo zelo zabavno.

Tina Kusej, 8. a
 
Slika 9.r
V času karantene, 25. 3., smo imele učenke izbirnega predmeta ples uro v “živo”. Z učiteljico imamo že od začetka stike in si pišemo preko e-pošte. Dogovorile smo se za uro preko spletne strani oz. aplikacije Zoom. Začele smo z ogrevanjem, kasneje pa smo se naučile nove dele koreografije. To uro plesa smo lahko imele samo 40min, vendar smo se lahko vseeno veliko naučile. Video kvaliteta je bila vredu, na trenutke je malo “štekalo”, ampak ni bilo prehudo. Slišalo se je vredu. Z veseljem bi to uro ponovila, saj se je lažje pogovarjati, opazovati in vmes vprašati, če kaj ni jasno. Všeč mi je, da smo imele učenke plesa to možnost ure.

Maša Rožman, 9. b
 
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led