Časopis za pokrajino Posavje
26.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predaja ključa na Ekonomski in trgovski šoli Brežice

Objavljeno: Sreda, 22.05.2019    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
etrs brezice-predaja kljuca (25)

Letošnji dijaki 4. Ae in dijaki 3. Av pred predajo ključa med tradicionalno prisego

V torek, 21. 5. 2019, je bil za dijake 4. letnika ekonomske, trgovske in vzgojiteljske smeri zadnji šolski dan. Od nas so se poslovili 2. šolsko uro, ko je potekala predaja ključa.

Prvo šolsko uro so se stari nosilci ključa, dijaki 4. Ae razreda, pripravljali na predajo ključa. Zaradi slabega vremena se je dogajanje moralo odvijati v šolski avli, ki pa je na srečo zelo prostorna in lepa. Za ključ so se potegovali bodoči maturanti, dijaki oddelkov 3. Ae, 3. Av, 2. At in 1. Ap. Opraviti so morali pet nalog, pri katerih ni manjkalo zabave. Prva igra oz. naloga, ki so jo morali opraviti dijaki, je bil križec krožec. Nato je sledila igra vodenja žoge s hokejsko palico okoli stožcev. Naslednja igra je bila prediranje balonov. Zadnji igri pa sta bili grizenje jabolk ter vlečenje niti skozi hlače. Na koncu sta bili ekipi 1. Ap in 3. Av izenačeni, zato so morali odplesati skupinski ples, publika pa je z aplavzom odločila, da so zmagovalci 3. Av, ki so morali pred prevzemom ključa šole tudi svečano priseči.

Ključ so od dijakov 4. Ae in njihove razredničarke Ester Cerinski prejeli dijaki in razredničarka 3. Av Alenka Pečnik Kranjec. Novi šolski ključarji so torej bodoči 4. Av, dijaki predšolske vzgoje. Upamo, da bodo dobro varovali ključ in da bomo vsi bodoči maturanti v naslednjem šolskem letu uspešno opravili maturo.
 
Tekst: Domen Javeršek, 3. Ae
Foto: Metka Galič
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

14.01.2020 | Mladi Posavci poročajo

Obisk iz Amerike

13.01.2020 | Mladi Posavci poročajo

OŠ Jurija Dalmatina Krško na Pokljuškem maratonu

13.01.2020 | Mladi Posavci poročajo

Razbor pod odrom na gostovanjih

24.01.2020 | Mladi Posavci poročajo

Na OŠ Jurija Dalmatina Krško radi pišemo z roko

ne spreglejte