Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predpraznični bazar na OŠ Cerklje ob Krki

Objavljeno: Četrtek, 12.01.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
IMG-b974f75f4f5e87be8f7b6d448d936497-V
20. 12. 2022 smo se po kar nekaj letih ponovno zbrali, da v domačem kraju skupaj vzbudimo praznično vzdušje.

Priprave na ta dogodek so potekale že od sredine jeseni, ko smo devetošolci dobili nalogo, da poskrbimo za organizacijo predprazničnega bazarja. Nov izziv smo z veseljem sprejeli in se vsak teden pripravljali na prihajajoč dogodek.

V torek, na dan izvedbe, smo že zjutraj začeli s pripravami na popoldne. Bazar se je začel ob 17. uri. Svoje talente so nam predstavili otroci vrtca iz skupine Žabice, prvošolci, drugošolci, Ella Kralj in Veronika Pangrčič. K sodelovanju smo letos povabili tudi MePZ Cerklje ob Krki. Stojnice so bile praznično okrašene in bogato obložene. Obiskovalci so lahko kupili izdelke učencev šole in dobrote, ki so jih pripravili naši starši in stari starši. Imeli smo tudi srečelov, prav tako je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo … Najmlajše obiskovalce je razveselil obisk Božička, ki se je med njih spustil s strehe šole, potem pa z nekaterimi učenci šole še zaigral na harmoniko. Skupaj smo preživeli prijeten večer, ki je bil lep uvod v prihajajoče praznike. Hvala vsem, da ste nas podprli z obiskom in prispevki, saj gre velik delež le-teh prav nam, devetošolcem.

V decembru smo tako v šolski sklad nabrali kar precej sredstev. Delavke vrtca so z izdelki, ki so jih izdelale same, nabrale 653 evrov, sredstva pa so namenile nakupu daril za posamezne skupine vrtčevskih otrok in tako obogatile zbirko didaktičnih pripomočkov in igrač. V sklopu Bazarja 2022 pa se je nabralo kar 3.219,70 evra. Še enkrat se zahvaljujemo vsem donatorjem, staršem, zaposlenim in vsem drugim, ki ste s svojim prispevkom pripomogli k uspešni realizaciji decembrskih dogodkov.

Zapisala: Zala Pungerčar
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

24.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Obisk policijske postaje Brežice

27.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

Sodelovali smo s Komunalo Brežice

20.11.2023 | Mladi Posavci poročajo

​Otroci za varnost v prometu v artiškem vrtcu