Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Primož Suhodolčan in Uroš Hrovat na obisku

Objavljeno: Ponedeljek, 06.06.2022    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
Slika1
​Četrtek, 2. 6. 2022, je bil za učence Osnovne šole Adama Bohoriča Brestanica in Osnovne šole Koprivnica prav poseben dan.
Po dolgem času smo zaključek branja za bralno značko obeležili na prav poseben način. V goste smo povabili pisatelja Primoža Suhodolčana in ilustratorja Uroša Hrovata.

Učenci so v enourni prireditvi več kot uživali, saj jih je, medtem ko je Uroš ustvarjal umetnino na večmetrski papirnati poli, Primož s svojimi hudomušnimi pripovedmi spravljal v smeh.
Slika2

Branje za bralno značko je v tem šolskem letu na Osnovni šoli Adama Bohoriča Brestanica uspešno zaključilo 125 od 190 učencev. Imamo 6 zlatih bralcev, ki bodo na koncu šolskega leta od Društva Bralna značka Slovenije dobili prav posebno darilo.

Slika4
Na Osnovni šoli Koprivnica je priznanja osvojilo 70 od 95 učencev. Delež zlatih bralcev pa je kar 50 %, saj imamo od štirih učencev dva zlata bralca. Iskrene čestitke vsem zlatim bralcem.
 
»V knjigah se skriva večji zaklad, kot v piratski votlini na Otoku zakladov.« Walt Disney 
 
Slika8
Veseli smo, da je na obeh osnovnih šolah visok delež učencev, ki radi berejo in z veseljem odkrivajo nove zaklade ter si širijo spoznanja.
 
Primož in Uroš sta nam dala vzpodbudo za branje tudi v prihodnje in zagotovo bomo tudi v prihajajočih dneh brali in uživali v knjigah, ki nam pomagajo bolje razumeti sebe in svet okoli nas.

Katja Zorčič, prof. geo. in bibl.
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji

30.12.2021 | Redakcija

Iskanje skritega zaklada

04.08.2021 | Redakcija

Strela uničila dom družine Jan