Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prvi šolski dan v Pišecah

Objavljeno: Sreda, 02.09.2020    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
pouk2
Pa smo ga le dočakali! Začetek novega šolskega leta. Čeprav imamo vsi radi počitnice, smo se razveselili svojih sošolcev, učiteljev, posebej pa smo veseli, da imamo v šoli, ki je v času poletja dobila novo preobleko, 6 novih prvošolčkov.

Gospa ravnateljica Nuška Ogorevc in učiteljica Katja Berkovič sta posebno dobrodošlico zaželeli Ini, Glorii, Izabeli, Leji, Lukasu in Bojanu ter njihovim staršem. Prvošolčki si bodo učilnico delili z učenci drugega razreda, kajti gre za kombinirani oddelek. Da si bodo prvošolčki zapomnili prvi šolski dan, je učiteljica Katja poskrbela za kup presenečenj (darilca, torta, ustvarjalna delavnica). Pa obvezno fotografiranje in še kaj.
pouk5


Po uvodnem pozdravu gospe ravnateljice so se v učilnice podali tudi učenci ostalih razredov, izvedeli kup informacij o dejavnostih, ki jih čakajo v novem šolskem letu, ponovili, katere ukrepe moramo upoštevati v teh časih, sledil je pouk po urniku in odhod domov. V sredo pa začnemo s polno paro!

Poleg 6 novih obrazov v prvem razredu imamo tudi novo učiteljico, in sicer Katjo Kobe, učiteljico slovenščine, ki bo nadomestila priljubljenega učitelja Davida Križmana, ki odhaja na novo delovno mesto.

Ker smo se že maja in junija navadili na nove ukrepe, bomo tudi tokrat zmogli z maskami in večjo skrbjo za higieno, veseli pa smo, da se lahko družimo s prijatelji v živo, ne le preko modernih naprav.

USPEŠEN ZAČETEK NOVEGA ŠOLSKEGA LETA IN VELIKO LEPIH DOGODIVŠČIN ŽELIMO TUDI OSTALIM UČENCEM V NAŠI OBČINI.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
 
« Nazaj na seznam