Časopis za pokrajino Posavje
9.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pšečki mlinarji in Pšečki kletarji na Elastomobil tekmovanju

Objavljeno: Ponedeljek, 27.03.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Bralci pišejo
a12
V nedeljo, 26. marca, je na Kongresnem trgu potekalo zelo zanimivo tekmovanje elastomobilov. Tekmovanje organizira Hiša eksperimentov že vrsto let, mi pa smo letos z dvema ekipama sodelovali prvič. 

Za tekmovanje nas je navdušila učiteljica matematike in fizike Brigita Vahen, vso podporo pa smo dobili tudi pri gospe ravnateljici Nuški Ogorevc. In tako smo se devetošolci razdelili v dve skupini, se poimenovali Pšečki mlinarji in Pšečki kletarji, ter izdelali dva elastomobila. Rok, Pika in Maša smo izdelali elastomobil Pšečki mlin, kajti spominja na reko Gabernico in mline, ki so nekoč delovali na njej, Justinjan, Hana in Ana pa smo izdelali zviteža, ki spominja na vinski sod (vinorodni okoliš našega kraja).

a16
Na tekmovanju so sodniki ocenjevali tudi pripravo na tekmo, izgled, nato pa dolžino, ki jo je elastomobil prevozil. Nismo bili najhitrejši, a smo dobili veliko dragocenih izkušenj, predvsem pa zelo dobro promovirali kraj in našo šolo. Z navdušenjem pa smo občudovali zmagovalni ekipi OŠ Savo Kladnik Sevnica, ki že vrsto let sodeluje na tekmovanju in so pravi mojstri. Veseli smo bili, da so za nas navijali tudi naši starši, ki so poskrbeli, da nismo bili lačni in žejni. Čudovita izkušnja, ki je ne bomo pozabili.

Hana in Pika, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

04.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Okrogla miza na SIC Brežice

08.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Morski pozdrav iz Seče

04.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Švedski dan na SIC Brežice

09.06.2023 | Mladi Posavci poročajo

Vse najboljše, gospod Slavko Omerzo! 90 jih ima!

ne spreglejte

18.11.2022 | Oglas

Pozitivne misli za vsak dan

23.02.2022 | Ne spreglejte

Kako v spomladansko čiščenje?