Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pust širokih ust na koprivniški šoli

Objavljeno: Sreda, 22.02.2023    Rubrika: Mladi Posavci poročajo Redakcija
pustni torek na soli Koprivnica (25)

Na koprivniški šoli pravijo, da nas res še utegne presenetiti kakšen hladnejši dan in posamezne snežinke, a da sile ne bo, saj so na pusta učinkovito preganjali zimo ...

Torkov (21. 2.) pouk na na koprivniški osnovni šoli so že od jutra spremljali nasmejani obrazi učenk in učencev, saj smo na šoli organizirali razgiban, sproščen in ustvarjalen tehniški dan, ki so ga v delavnicah posvetili najbolj norčavemu dnevu v letu - pustu. Učenci od 1. do 5. razreda so najprej spoznavali pustne šege, navade in maskote iz bogate slovenske zakladnice krajev in pokrajin, ob tem pa na delavnicah ustvarili tudi vsak svojega kurenta iz odpadnega materiala.

pustni torek na soli Koprivnica (17)

Izdelali so vrsto domiselnih stojal za fotografiranje

Medtem so se učenci višje stopnje posvetili izdelovanju skupinske maske, pustne šeme, dekoracije in dnevu primernih stojal za fotografiranje, po končanih delavnicah pa smo z izdelki okrasili hodnike šole in se zatem skupaj z učitelji v povorki odpravili odganjati zimo po kraju. Na poti so nas razveseljevali domačini, ki so nam mahali s svojih dvorišč in nas tudi spremljali košček poti. Po vrnitvi v šolo smo se skupaj poveselili na pustnem plesu v šolski telovadnici, kjer smo se predstavili z razrednimi plesi in se okrepčali s kosilom naših najboljših kuharic Lidije in Brigite ter sladkimi dobrotami (miškami) šestošolcev. Pustni torek je tako pustil močan pečat na koledarju šolskih dni na OŠ Koprivnica.

Več utrinkov s pustovanja koprivniških učenk in učencev pa v priloženi fotogaleriji.

Romana Žnideršič, OŠ Koprivnica
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

23.03.2023 | Mladi Posavci poročajo

Prvi pomladni dan in svetovni dan gozdov

29.03.2023 | Mladi Posavci poročajo

Dan števila pi na OŠ Leskovec pri Krškem

23.03.2023 | Mladi Posavci poročajo

Bistričani osvojili 3. mesto v »tekmi robotov«

22.03.2023 | Mladi Posavci poročajo

Brestaničarka – šola zvitih ustvarjalcev